Beyaz çay (white tea), çay bitkisinin yaprakları ve tomurcukları henüz tam açılmamışken toplanması ile elde edilir. Tomurcuklar neredeyse açılmak üzeredir ve beyaz incecik tüyler ile kaplıdır. Çay adını buradan alır.
Latince ismi: Camellia sinensis (Çay bitkisi)
Bitki, bu halde iken antioksidan değeri en yüksek seviyededir. Çayın en az işlenmiş hali de bu halidir.
Beyaz çayın sağlık faydalarına dair bilimsel çalışmalar son yıllarda sıklanmıştır. Öyle ki kalp hastalığı riskini azaltmaya, cilt yaşlanmasıyla mücadele etmeye ve hızlı kilo vermeyi desteklemeye yardımcı olabileceği uzmanlarca öne sürülür.
BeyazÇay Satın AlOksidatif stres ile savaşır.
Zayıflamayı destekler.
Bağışıklığı kuvvetlendirmeye yardımcıdır.
Ağız ve diş sağlığını destekleyicidir.
Kalp hastalığına yakalanma riskini düşürücü etkilere sahiptir.
İçerdiği bileşenler ile osteoporoza karşı koruyucu olabilir.
Yağ yakımı konusunda da yardımcı olabilir. İçeriğindeki yüksek antioksidan değerleri ve işlenmemiş yapısı ile sağlığı destekleyicidir.
Alman bilim insanları tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışmaya göre beyaz çayın yağ hücrelerini yakmada hızlandırıcı bir etkisi olduğu da ortaya konmuştur.
Aynı çalışmanın öne sürdüğü bir diğer iddia ise kafein ve antioksidanlar açısından zengin olan beyaz çayın kilo verme ve metabolizma hızlandırma konusundaki dikkate değer bir etkisi olduğudur.
Dikkat!
Beyaz çay şeker ve süt gibi ilave maddeler ile uyumlu yapıda değildir. Bu tür ilaveler çayın etkisini azaltır hatta yok edebilir.
Bunun aksine tomurcuk gül ya da tomurcuk yasemin gibi bitki bazlı eklemeler çaya lezzet katar. Ve bunu yaparken bitkinin doğal yapısını bozmaz.
Yaseminli BeyazÇayBu bakımdan beyaz çay bazlı doğal çay harmanları bu çayı tüketmek için keyifli birer alternatif olabilir.
White tea, sıklıkla bel çevresindeki yağlanmadan kurtulmak amaçlı bir destek olarak kullanılır. Ancak elbette çayın tek başına kullanımı kilo kaybı için yeterli değildir. Beslenmenin düzenlenmesi ve düzenli egzersize ek olarak bu çayın tüketimi bel çevresindeki incelmeyi hızlandırıcıdır.
Zayıflamaya destek veren faydalarından yararlanmak için genellikle beyazçay sabah saatlerinde ve aç karnına tüketilmektedir.
BeyazÇay Satın Alİçeriğindeki kafein oranının siyah çaydan daha düşük olduğu kabul edilse de beyazçay da hatırı sayılır miktarda kafein içerir. Bu nedenle gece ve yatma zamanına yakın vakitlerde tüketimi önerilmez. Bu çayı tüketmek için en ideal zamanlar sabah saatleri ve kahvaltı zamanıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…