Tarif

Beze Kaç Dakikada Pişer? Şekersiz Beze Tarifi

Beze tatlısı (mereng); şeker, yumurta beyazı ve az miktarda sirke veya limon suyu gibi bazı asitlerin birleşiminden yapılan bir tatlıdır. Bu malzemeler karıştırılarak sert bir köpük oluşturulur ve daha sonra pişirilir veya kurutulur. Beze, hafif, havalı ve gevrek bir yapıya sahiptir ve genellikle üzerine taze meyve, krema veya çikolata sosu gibi malzemelerle servis edilir.

Şekersiz Beze Tarifi

Şekersiz beze tarifi için gerekli malzemeler:
  • 2 adet büyük boy yumurta akı
  • 1/4 çay kaşığı krem tartar
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1/4 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  1. Fırınınızı 120°C’ye ısıtın ve pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine hazırlayın.
  2. Yumurta aklarını, krem tartarını ve tuzu temiz bir karıştırma kabında yüksek hızda çırpın. Yumurta akları katılaşıp beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  3. Vanilya özütü ve limon suyunu ekleyin ve karışımı tekrar çırpın.
  4. Karışımı pişirme kağıdına bir kaşık yardımıyla koyun ve şekil verin.
  5. Bezeleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Pişirme süresi, bezelerin boyutuna ve fırınınıza göre değişebilir. Arada kontrol edin.
  6. Bezeler piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Not: Şekersiz bezeler, şekerli bezelere göre daha yumuşak olabilirler. Bu nedenle, pişirme süresini artırarak veya fırınınızın sıcaklığını yükselterek daha sert bezeler elde edebilirsiniz.

Beze Kaç Dakikada Pişer?

Pişirme süresi, fırın sıcaklığı ve bezenin boyutuna göre değişebilir. Genellikle ısıtılmış 100-120 derece arasındaki fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Ancak pişirme süresi, fırının performansına, bezenin boyutuna ve şekline göre değişebilir, bu nedenle fırından çıkardığınızda yüzeyi kuru ve çıtır oluncaya kadar pişirin. Ayrıca fırının kapısını açmamaya özen gösterin, aksi halde içindeki ısının kaçması ve bezelerin düzgün pişmemesi riski oluşabilir. Ayrıca şekersiz mereng gibi daha özel tariflerde de süre değişkendir. Şekersiz tariflerde süre genellikle uzar.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce