Biberiye suyu saça ve cilde sayısız faydaları olan ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir bitki suyudur. Biberiye bitkisi, antioksidan özellikleri olan birçok vitamin, mineral ve bileşik içerir.
Biberiye suyu, özellikle saç sağlığına çok faydalı olabilecek antioksidanlar ve anti inflamatuar bileşikler içerir. Saç dökülmesini azaltabilir, saçları güçlendirebilir, hızlı uzamasını destekleyebilir ve kepek oluşumunu önleyebilir. Ayrıca ciltteki yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.
Malzemeler:
Yapılışı:
Biberiye suyu, saça doğrudan uygulanarak kullanılabilir. Bunun için öncelikle saçınızı yıkayıp iyice kurulayın. Daha sonra biberiye suyunu bir sprey şişesine doldurun ve saç derinize yakın bir mesafeden spreyleyin. Ardından saçınızın tamamına eşit şekilde uygulayın ve saçınızı kurumaya bırakın. İsterseniz biberiye suyunu şampuanınıza veya saç kremine ekleyerek de kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda, etkisinin daha az olabileceğini unutmayın. Uygulama sıklığına gelince, haftada 2-3 kez kullanılması önerilir.
Her gün kullanımı önerilmez. Biberiye suyunun her gün aralıksız kullanımı, yoğunluğu ve konsantrasyonuna bağlı olarak saç derisini kurutabilir ve tahriş edebilir. Bu sorun özellikle kuru saç tipinde daha da belirgindir.
Biberiye suyu saç sağlığı için birçok fayda sağlayabilir. İşte biberiye suyunun saçlara faydaları:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…