Biberiye yağı; özellikle mevsim geçişlerinde yüksek destek sağlayan, daha kaliteli nefes almanıza yardımcı olarak ferahlatıcı bir tür yağdır.
Eğer elinizde taze biberiyeleriniz varsa bu yağı hazırlamak çok da zor olmayacaktır. Bu yazımızda biberiye yağı yapımının tüm detaylarını bulabilirsiniz.
Hazırlanışı
Kavanozun üst kısmında bir parmak boşluk kalacak miktarda biberiye yeterlidir.
Kavanoz üzerine yağı hazırladığınız tarihi yazmayı unutmayın.
Bir ayın sonunda yağınızı sürün ve yağı yeniden kavanozlayın.
Kavanozların kapaklarının sıkıca kapalı olduğundan emin olun. Doğru biçimde sakladığınız biberiye yağını 6 ay kadar süre ile güvenle kullanabilirsiniz.
Biberiye yağının faydalarına gelecek olursak;
Biberiye yağının, odaklanmayı kolaylaştırıcı, zihinsel aktiviteyi arttırıcı etkisi vardır.
Hafızayı kuvvetlendirir ve geçmiş anılar ile zihindeki bilgilerin daha kolay çağırılmasına yardımcı olur.
Fakat dışarıdan satın alacağınız her biberiye yağı gıda tüketimine uygun olmayabilir. Eğer yağınızı hazır olarak satın aldıysanız mutfağınızda kullanmadan önce bu ürünün gıda tüketimine uygun olduğundan mutlaka emin olunuz!
Evde kendi hazırladığınız biber yağını cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Yağın gece kremi olarak kullanımı uygundur.
Vücut nemlendiricinize birkaç damla ilave ederek de bu yağın cilt üzerinde kullanımı uygundur.
Biberiye yağı cilt lekeleri üzerinde etkilidir.
Rosemary yağı hamilelik süresince kullanılmamalıdır.
Epilepsi hastalarının ve yüksek tansiyon sorunu olanların da kullanımına uygun bir yağ değildir.
Maserasyon yöntemi ile değil damıtma yöntemi ile elde edilir. Bu biçimde hazırlanan yağ çok daha yoğundur. Zeytinyağı gibi ilave bir başka yağı bünyesinde barındırmaz. Ev ortamında hazırlanması mümkün değildir.
Şimdi Satın AlBiberiye yağını ifade etmek için teknik olarak rosmarinus officinalis leaf oil ismi zaman zaman kullanılır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…