Boğaz ağrısı için bitki çayı tarifinine ihtiyaç duyuyorsanız bu yazı sizin için!
Peki bu sağlıklı çayın içinde neler olacak?
Hatmi kökü ve Kaygan Karaağaç Kabuğu – Su ile karıştırıldığında, bu otlar, tahriş olmuş boğaz mukozasını kaplayan ve yatıştıran müsilajlı (jel benzeri) bir kıvama dönüşür.
Meyan Kökü – Bu bitki uzun süredir halk hekimliğinde boğaz ağrısını hafifletmek için kullanılmaktadır ve güncel araştırmalar bu yaklaşımda hikmet olduğunu göstermektedir. Örneğin, yakın tarihli bu çalışma, meyan kökü suyunun gargara olarak kullanılmasının, ameliyattan sonra hastaların boğazlarını yatıştırdığını bulmuştur.
Malzemeler
Hazırlanışı
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…