Buğday Çimi, işlem görmemiş buğdayın çimlendirilmesi ile elde edilir. Buğday çimi bol miktarda klorofil, mineral ve vitamin içerir. Doğadaki bilinen en güçlü kanser savaşçılarından biridir. Laetril denilen çok özel, kanser savaşçısı bir maddeyi barındırır. Buğday çimleri kandaki toksiklerden arınmaya yardımcıdır.
Karakılçık BuğdayıPeki, portakalın 60 katı kadar c vitamini içeren bu mucize çim nasıl hazırlanır?
Buğday çimlendirmek kendi evimizde yapabileceğimiz, çok da zahmetli olmayan bir işlemdir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta çimlendirilecek buğdayların ilaçsız, yerel, atalık buğday olmasıdır. Marketlerde satılan çoğu buğday bu nitelikleri taşımaz ve çimlenme yeteneğini de yitirmiş durumdadır.
Şimdi Satın AlÇimlenen ve 10-15 cm ulaşan buğdaylar, makas ile kibarca kesildikten sonra blender ya da slow juicer yardımı ile sıkılarak içilebilir. Blenderdan geçirirken çimlerin üzerine bir miktar su ilave edilmelidir.
Bu su tek başına tüketilebileceği gibi portakal suyu ile ya da kereviz, maydanoz gibi diğer yeşil yapraklı sebzeler ile birlikte de içilebilir.
Buğdayçimi suyu içerisine soğuk sıkım 1. kalite zeytinyağı ve zerdeçal ilave edilerek, çimden alınacak şifa arttırılabilir.
Buğdayçimi suyu günlük olarak tüketilebilir. Günde 1 su bardağından daha fazla tüketilmemelidir. Fazla içilen buğday suyu, mideyi rahatsız eder ve kusmaya sebep olur.
Buğday Çimi TozuToprak ile çimlendirme yapacak zamanı ve alanı olmayanlar topraksız buğday şırası da hazırlayabilirler.
Hamile kalmak isteyen anne adaylarının buğday çimi suyu içtiği ve fayda sağladığı bilinmektedir. Hamilelik için buğdayçimi suyu günde bir su bardağını geçmeyecek şekilde düzenli olarak kullanılır. Bu şekilde buğday çimi suyu kürü uygulanır.
Buğday Çimi TozuBuğday Çimi Hangi Buğdaydan Yapılır?
Buğday çimi için genetiği bozulmamış, işlenmemiş yerel ve ilaçsız buğday kullanılmalıdır. egepazarindan.com adresi üzerinden atalık tohum, ilaçsız karakılçık buğdayı satın alabilir ve güvenle çimlendirip tüketebilirsiniz.
Şimdi Satın AlGüncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan, bilgilendirici makalelerimizden haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
“Karakılçık Buğdayı, Genetiği Bozulmamış Buğday Nedir?” yazımıza göz atmak için tıklayınız.
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…