Buğday Proteini Saça Faydaları Nelerdir?
Saç hasarının birçok kaynağı vardır: ısı, ağartma, sürtünme, kimyasal işlemler… Nedeni ne olursa olsun, zarar görmüş saçların eski halini geri kazanabilmesi için gereken nemlendirme ve güçlendirmedir. Her ikisine de aynı anda sağlayacak bir bileşen arıyorsanız, aradığınız tam olarak buğday proteini olabilir!
Bu protein; glüten veya glutamin gibi buğday tohumundan elde edilen bir tür hayvansal olmayan proteindir.
Saç kütikülünden geçebilen hidrolize buğday proteini (Hydrolyzed Wheat Protein) olarak bilinen daha küçük proteinlere bölünürse, topikal olarak uygulandığında daha da etkili olur.
Saçı nemlendirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olduğu ve nemi hapsederek çalıştığını düşünmektedir. Bu nemlendirme ve güçlendirme kombinasyonu, saç hasarını tedavi etmek için tasarlanan çoğu ürünün vaat ettiği şeydir.
Saç hasarı, saçın yapısal bileşenini değiştiren ve disülfit bağlarını etkileyen hem mekanik hem de kimyasal kaynaklardan kaynaklanır.
Buğday proteinleri yüksek miktarda bu disülfit bağlarına sahiptir ve buğday proteinini kullanmak saç yüzeyindeki kırık bağların bağlanmasına yardımcı olarak saçın güçlenmesini sağlayabilir.
Buğday proteinini saç bakım rutininizin bir parçası olarak kullanmanın birçok farklı yolu vardır. Ürünlerde %0,5-5 konsantrasyonlarda bulunur ve ayrıca ürünlere eklemek veya doğrudan saça uygulamak için ham olarak da satın alınabilir.
Saç yapısını etkileyebileceğinden ve aslında kırılganlığın artmasına neden olabileceğinden, buğday proteinini aşırı kullanmamak önemlidir.
Kullanım sıklığı, ürün formülasyonuna ve formülasyonun gücüne bağlı olarak değişebilir. Ortalama olarak altı haftada bir önerilir, bazı kişiler daha uzun aralıklandırabilir ve bazıları dört ila beş haftayı tercih eder.
Ürün etiketine bağlı olarak, kullanım sıklığı önerisi değişebilir, bu nedenle etikette listelenenleri kontrol etmek her zaman en iyisidir.
Buğday proteinini kullanırken diğer saç proteini formlarını kullanmaktan da kaçınılmalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…