Buhur

Buhur Nedir? Sığla Buhur Ne İşe Yarar?

Buhur Nedir?

Sığla ağacının kabuğundan elde edilen hoş kokulu, hafifçe yağlı bir üründür. Eski çağlardan beri dini ritüellerde, seramonilerde kullanılır. Buhurun İslamiyet‘te de yeri vardır.

Buhurun kullanılma sebepleri; ortama güzel koku vermek, kötü enerjiyi ortamdan uzaklaştırmak ve nazardan korunmaktır.

Hz. Peygamber’in de (Buhârî, “Cenâʾiz”, 8, 9, 13) güzel kokmaları için mescidlerde buhur yakılmasını emrettiği bilinmektedir.

Buhur, sığla buhuru; günlük buhuru, günlük kabuğu, sığla kabuğu, yaprak buhur isimleriyle de anılır.

Şimdi Satın Al

Sığla Buhuru Nasıl Elde Edilir?

Sığla Buhuru, sığla yağı elde edilirken,ağacın kabuğunun kazınması işlemi ile elde edilir. Toplanan kabuklar kaynatılıp preslendikten sonra kurutulur ve sonra kullanıma uygun hale gelir.

Sığla Yağı

Buhur Nasıl Yakılır? Buhurdanlık Nasıl Kullanılır?

Buhur çakmak yardımı ile doğrudan yakılarak kullanılabilir. Buhuru ucundan tutuşturduktan sonra tüm evde gezdirmek, ortamın havasını değiştirecek, kötü enerjilerin haneden uzaklaşmasına vesile olacaktır. Buhur gezdirdikten sonra 5-10 dakika kadar ortamı havalandırmak iyi olur.

Sığla buhurunu, derin bir kap içerisinde hatta bir çay tabağı içerisinde bile yakabilirsiniz. Buhuru çakmak ya da kibrit yardımı ile tutuşturduktan sonra kendi haline bırakın, ortamın hoş koku ile dolmasına izin verin. Buhur doğal bir tütsü gibi uzun süre ve için için yanarak ortama doğal ve hoş bir koku verecektir.

Bir diğer seçenek de buhur yakmak maksadı ile üretilen buhurdanlık kullanmaktır. buhurdanlık içerisine bir miktar buhur konulur ve ateşe verilir. buhurdanlığın kapağı kapatılır ve etrafa koku vermesine izin verilir. Buhurdanlığı yakmak için özel üretilen kömürler kullanılabilir. buhurdanlık içersine sığla buhuru ile birlikte, adaçayı, üzerlik tohumu diğer adı ile nazar otu, sığla reçinesi diğer adı ile günlük sakızı ve esansiyel yağlar da eklenebilir. Bu karışım tüm evde gezdirilerek mekanın, hanenin enerji temizliği yapılabilir.

Şimdi Satın Al

Buhur Faydaları Nelerdir?

  • Zihinsel ve fiziksel konfor, rahatlama sağlar. Dinginlik verir.
  • Meditasyonlarda, yogada, dinlenme zamanlarında ve dini ritüellerde kullanılarak odaklanmayı arttırır.
  • Kötü kokuların tamamen giderilmesini sağlar. Petrol bazlı yapay tütsü ve oda parfümlerine en güzel alternatiftir. Unutulmamalıdır ki bu yapay kokular, tütsüler başta baş ağrısı, nefes darlığı, astım, alerji gibi birçok hastalığın tetikleyicisidir ve sağlık için uzak durulması gereken ürünlerdir.
  • Motivasyon arttırıcı etkisi ile odaklanma gerektiren -ders çalışmak gibi- durumlarda da kullanılır.
  • Ortamın enerjisini yükseltmeye yardımcıdır. Nazardan koruyucu etkisi için sıklıkla kullanılır.

“Enerji Temizliği Nedir? Nasıl Yapılır?” konulu yazımıza göz atmak için tıklayınız. 

Enerji Temizliği İçin Gerekenler Nereden Satın Alınır?

Enerji temizliği yapmak ve ortamın enerjisini dengelemek için ihtiyacınız olan tüm materyallere online mağazamızdan ulaşabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız setlerden satın alabilirsiniz.

Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sığla Yağı Yabani Kekik Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce