Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?
Bulaşık makinesi düzenli olarak temizlenmelidir, böylece uzun ömürlü olur ve daha iyi bir şekilde çalışır. Aksi halde camları matlaştıran, iyi temizlemeyen bir makina ile karşı kaşıya kalmak şaşırtıcı olmayacaktır. İşte adım adım temel bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır:
Bulaşık makinesinin düzenli olarak temizlenmesi, makinelerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar ve daha iyi bir şekilde çalışmalarına yardımcı olur.
Sirke ve karbonat ile hem doğal hem de ucuz bir bulaşık makinesi temizliği yapılabilir:
Bulaşık makinesine yarım bardak beyaz sirke ve yarım bardak karbonat dökün. Makineyi boş bir biçimde çalıştırın ve sirke ve karbonatın birlikte bulaşık makinesini temizlemesine izin verin.
Limon tuzu bulaşık makinesi temizliği için bir diğer pratik yöntemdir. Limon tuzu, bulaşık makinesinde biriken kireç ve diğer kalıntıları temizlemede özellikle etkilidir:
Bulaşık makinesine 1- 2 yemek kaşığı limon tuzu dökün. Ardından, makineyi tam yıkama programı ile çalıştırın.
Diğer bir seçenek ise bulaşık makinesinin daha kapsamlı bir temizliği için, bir miktar limon tuzu ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı bulaşık makinesinin içine dökün ve makineyi tam yıkama programı ile çalıştırın.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Güney Afrika mutfağının yıldızlarından biri olan Bobotie (okunuşu: bo-bo-ti), hem tarihi hem de lezzetiyle damakları…
Shokupan, Japon mutfağının önemli bir parçası olan yumuşak ve hafif bir ekmek türüdür. Evde yapımı…
Monkey Bread, Amerika kökenli tatlı bir ekmek türü olup, genellikle tarçın ve şekerle kaplanmış küçük…
Köri yaprağı, Güney Asya mutfağının vazgeçilmez aromatik bitkilerinden biridir ve yemeklere eşsiz bir lezzet katar.…
Hazanbel kökü (Acorus calamus), geleneksel tıpta sindirim, sinir ve solunum sistemlerini desteklemek amacıyla kullanılmıştır. İçerdiği…
DIM (Diindolilmetan), turpgiller ailesine ait sebzelerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir ve hormon dengesini destekleyici…