Çakşır Kökü Suyu Nasıl Kullanılır?
Çakşır otu, kurak ve çok sıcak bölgelerde doğal biçimde yetişen bir yabani bitkidir.
Boyu bazen bodur bir ağacın boyundan daha uzun olabilen bu çalının çiçek, yaprak ve en çok da kök kısımları sağlık için kullanılır.
Çakşır kökünün en yaygın kullanım amacı erkeklerde sperm sayısı ve kalitesini arttırmak; kadınlarda doğurganlığı ve hamilelik ihtimalini arttırmaktır.
Çakşır kökünü kullanmanın bazı çeşitli yöntemleri vardır. İlki bitkinin köklerini iyice öğütüp toz haline getirdikten son bal ile karıştırarak macun hazırlamaktır. Bu macun tok karnına 1 çay kaşığı kadar günlük olarak kullanılabilmektedir.
Bir diğer yöntem de kökleri kaynatarak çakşır kökü suyu hazırlamaktır.
Kökler 10 dakika kadar kaynatılır, süzülür ve şişelenir.
Şişelenen su buzdolabında saklanabilir. Günlük olarak 2 su bardağı kadar tok karnına tüketilebilir.
Şimdi Satın AlÇay olarak ya da macun olarak kullanılabilen bitki aç karnına değil tok karnına alınmalıdır. Aksi halde mideyi rahatsız edici etkileri olabilmektedir.
Hamile kalmayı kolaylaştırıcı etkisi olabilir. Doğurganlığı arttırabilir.
Sperm sayısı, sperm kalitesi ve sperm hareketliliğini arttırabilir.
Kas ağrılarını hafifletici bir etkisi vardır.
Hücre yenilenmesini destekler.
Çakşır kökü genellikle kısa süreli kür olarak kullanılır. 20 günlük kürler yapılır.
Kür uygulaması birden çok defa uygulanabilir. Ancak 20 günlük uygulama sonrası olası yan etkilerden kaçınmak için 7-10 gün arasında bitkiyi kullanaya ara verilir.
2 ya da 3 tam kür uygulamasından sonra çakşır kökünün etkili olduğu düşünülmektedir.
Süre sonunda sperm sayısında artış kullanıcılar tarafından ifade edilmiştir.
Çakşır hamile kalmak için sık tercih edilen doğal destek bir üründür.
Kökler demlendikten sonra sıcak ya da soğuk biçimde günlük olarak 2 bardak kadar içilerek 20 günlük kür uygulanır. Kısa süreli ara verdikten sonra 2. bir kez daha kür tekrarlanır.
Çakşır otu gibi keçiboynuzu da sperm kalitesini arttıran, afrodizyak etkisi de olan bitkilerden bir tanesidir.
Bu özellikleri ile çakşır ve keçiboynuzu bir arada da kullanılarak kür uygulaması yapılır.
Bu kür genellikle kısırlık tedavisine destek bir besin takviyesi olarak kullanılır. Sperm sayısını ve sperm hareketliliğini arttıcı olabileceği düşünülmektedir.
Keçiboynuzu meyveleri ve çakşır kökleri bir arada kaynatılır.
Kaynatılan bitkiler süzülür sıcak olarak çay gibi ya da soğuk olarak tüketilir.
Bitkinin dişi ve erkek olmak üzere iki türü doğada bulunur. Kadınların dişi çakşır otu kullanması ve erkeklerin de erkek çakşır otu kullanması önerilmektedir.
Şimdi Satın AlBtkinin dişisini ve erkeği ayırt etmek kolay değildirAncak bir uzman göz tarafından kök kısımları incelenerek farkı keşfetmek mümkün olur.
Dikkat!
Kullanım öncesi doktorunuza danışınız.
Web sitemizden tamamen doğal, ilaçsız yeni sezon mahsülü çakşır kökü ve keçiboynuzu meyvesi temin edebilirsiniz.
İsteğinize göre dişi ya da erkek çakşır kökü gönderimi tarafınıza yapılır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…