Camu camu meyvesi, çok yüksek c vitamini içeriğine sahip, tropikal bir meyvedir. Oldukça ekşi bir lezzete sahiptir, küçük taneli bir meyvedir. Görüntüsü, ülkemizde yaygın yetişen alıç meyvesini andırır.
Mersingilller familyasından bir bitkidir, tıpkı alıç mersin gibi çalımsı yapıdadır.
Bu ekşi meyve genellikle doğrudan tüketilmez, kurutularak toz hale getirilir ya da meyve suyu karışımlarında kendine yer bulur.
Limona kıyasla 60 kat daha fazla c vitamini içeriğine sahip bu yabani bitki, dünyada yaygın kullanılır. Ülkemizde de toz halde satışı yapılmaktadır ve giderek kullanımı yaygınlaşmaktadır.
Şimdi Satın AlCamu camu meyvesi, tropikal ormanlarda kendiliğinden yetişen yabani bir tür meyvedir. Zirai bir ürün olmayışı, onun kıymetini arttırır.
Acai, moringa gibi kamu kamu meyvesi de “super food”, ya da süper meyve olarak anılmaktadır. Bunun sebebi tabii ki yüksek c vitamini ve antioksidan kapasitesidir.
Camu camu meyvesinin, kan şekerini dengeleyici nitelikte olduğunu gösteren çalışmalar vardır.
İnflamasyon ve oksidatif stres ile savaşır. Özellikle sigara kullanan kişilerde, sigaranın olumsuz yan etkileri ile savaşır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enerji verir.
Cilt ve saç sağlığına olumlu etki yapar. Akne, siyah nokta görülme sıklığını azaltır. Daha canlı saçlara kavuşmanızı sağlar.
Candida mantar tedavisine destek niteliğindedir.
Diş eti sorunlarında, diş eti çekilmelerinde, diş eti kanamalarında tedaviye destek sağlayabilir.
Şimdi Satın AlCamu camu, taze olarak tüketilebilir. Fakat taze halde ülkemizde bulmak neredeyse imkansızdır. Ülkemizde, camu camu tozu olarak satışı yapılmaktadır.
Camu camu tozu, meyvenin kurutulduktan sonra toz haline getirilmesi şeklinde hazırlanmaktadır.
Bu toz, yoğurt ile karıştırılarak; meyve, sebze sularına ya da smoothielere ilave edilerek kullanılabilir. Bu tozu ekmek yapımında dahi kullanabilirsiniz, ekmeğiniz kırmızımsı bir renk almasını sağlayacaktır.
Şimdi Satın AlKamu kamu meyvesini, aşırı kullanımından kaçınmak gerekir. Günlük 2 tatlı kaşığı kamu kamu tozu kullanımından daha fazlası önerilmez. Aşırı kullanım halinde; ishal, kusma gibi yan etkilerle karşılaşılabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…