Kategoriler: Canlı Su

Canlı Su Nedir? Su Nasıl Canlandırılır?

Canlı Su Nedir?

Uzmanların sık sık hakkında görüş açıkladığı, önerdiği canlı su konusuna gelin biraz daha yakından bakalım!

Canlı su ya da yaşayan su; doğal kaynaktan çıktığı haliyle olan, henüz şişelenmemiş, içerdiği minarellerce eksilmeye uğramamış en ideal sudur.

Pet şişelere yada plastik damacanaya girmiş sular, musluklarımızdan akan sular canlı su değildir.

Şişelenmemiş akarsu ve nehir suları, yağmur suları canlı sulardır. Bu sular, şişelenmeleriyle beraber canlılığını yitirir. Fakat, sularımızı yeniden canlandırmak mümkündür. Su canlandırmak için çok çeşitli yöntemlerden söz edebiliriz.

Su Nasıl Canlandırılır? Canlı Su Hazırlama

Suyu toprak testilerde saklamak suyu canlandırmak için bilinen en eski ve geleneksel yöntemdir. Kullanılan testinin mutlaka sırsız olması gerekir. Toprak testiden su içmenin faydaları yüzyıllardır bilinmektedir. 

İçeceğimiz suyu buzlukta dondurup daha sonra çözdürüp öyle tüketmek de bir yöntemdir. Uzmanlar bu yöntemi hijyen konusunda bazı soru işaretleri barındırdığı için pek önermiyor.

Suyu içmeden önce 5-6 kez bardaktan bardağa aktarmak ,

Suyu arıtmak,

Bu iş için özel olarak üretilmiş olan manyetik su çubukları kullanmak diğer yöntemlerdir.

Suyu canladırmak için kıymetli taşlardan da destek alınabilir. Ametist ve kuvars suyun içine atılarak işlem yapılabilir.

İslami görüşe göre;

Suya az miktarda zemzem suyu eklemek,

Suya çok az miktarda gerçek gül suyu damlatmak,

Suya güzel sözler, dualar, ayetler okumak ve suyu içmeden bol bol besmele çekmek de yöntemler arasındadır.

Neden Canlı Su İçmeliyiz?

Ölü su bünyesinde yeterli oksijeni taşımaz. Bu nedenle vücudumuz, sudan alması gereken minerali yeterince alamaz. Canlanmış su içtiğimizde suyun tüm şifası, mineralleri bünyemize katılır. Ayrıca canlı su, diğer besinlerden aldığımız faydanın da artmasına yardımcı olacaktır.

Suyun Hafızası

Vücudumuzun ve dünyamızın büyük kısmını oluşturan su kütlesinin bir hafızası olduğuna inanılır. Su olumlu ya da olumsuz her şeyi hafızasına kaydeder. Bu görüşü destekleyen su deneyleri vardır. Bu nedenle de bünyemize aldığımız suyun canlı ve tüm şifasıyla bütün halde olması önemlidir.

Suyu Şifalandırmak

Suyu şifalandırmak amacıyla yapılan çeşitli ritüeller vardır. Suyun, iyi enerjiyle dolması amaçlanır.

Şifalanıyorum, teşekkür ederim, mutluyum, şükürler olsun, huzurluyum, seni seviyorum gibi cümleler inanılarak suya söylendiğinde, suyun bunu hafızasına kaydedeceği ve enerjiyle dolacağı düşünülür.

Suyu cam kaplar içinde, direkt güneşe bırakmak da şifa değerini arttıracaktır. Bu işlem sırasında asla plastik kap kullanılmamalıdır. 

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

9 saat önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

1 gün önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce