Çekirdeksiz Dut Çekirdekli Dut Farkı Nedir? Çekirdekli dut çekirdeksiz dut ayrımı neyi ifade eder? Hangisi daha makbuldür.
Dut alışverişi yaparken özellikle kuru beyaz dutların yanından “çekirdekli” ya da “çekirdeksiz” ifadelerine denk gelmiş olabilsiniz.
Ancak buna karşın kuru dutun kuru erik gibi bariz ve belirgin biçimde çekirdeği olmadığından da neredeyse emin gibiyiz.
Peki bu çekirdek meselesi neyi ifade ediyor o zaman?
Bu ayrım dutların cinsini ifade etmek için kullanılır. Aradaki farklar ise şöyledir:
Çekirdeksiz dut genellikle birinci kalite dutu iade eder. Piyasada çekirdekli olanlara kıyasla her daim biraz daha yüksek fiyat ile alıcı bulur.
Çekirdeksiz dutlar orta ebatlı ve daha beyaz yapıdadır. Bu türün şeker oranı da çekirdekli olanlara kıyasla biraz daha düşüktür.
Çekirdekli dutlar biraz daha uygun fiyat ile alıcı bulur. Türkiye’de yetiştirilme alanı çekirdeksiz olanlara kıyasla çok daha geniştir.
Çekirdeksiz olanlara kıyasla daha iri yapıdadırlar ve şeker oranları da yüksektir. Renkleri içerdiği şeker oranınca daha koyudur. “Esmer dut” olarak da anılırlar.
Çekirdeksiz dut, çekirdeklilere göre daha makbul kabul edilse de bu tercih aslında tamamen sizin damak tadınıza kalmıştır.
Doğru biçimde kurutulmuş kuru dut her hali ile leziz bir atıştırmalıktır. Her iki türde dut unu yapımına elverişlidir.
Çekirdeksiz dut, çekirdekli dut ayrımı genellikle beyaz kuru dutlar için yapılsa da bu ayrım kara dut kuruları için de geçerlidir. Ve benzerdir.
Kuru dut suyunu hazırlamak kolaydır. İhtiyacınız olan sadece kuru dut ve temiz içme suyudur.
Derin ve küçük bir tencereye 2.5 su bardağı temiz suyu ekleyin. Suyu kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısın. Ve tencereye dolu dolu bir avuç kadar kuru dutu koyun. Suyu ve dutları kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Tencereyi ara ara karıştırmayı unutmayın.
Kuru Dut Satın Al5 dakika sonunda kuru dut suyunuz hazır. Bu suyu hem harici hem de dahili olarak kullanabilirsiniz.
Harici kullanım için kuru dut suyunun tamamen soğumasını beklemelisiniz.
Harici uygulamalar, genellikle egzama şikayeti için yapılmaktadır. Kuru dut suyu doğrudan egzamalı bölgelere uygulanabilir. Sonrasında ise durulama yapılmaz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…