Kategoriler: Cennet Hurması Kurusu

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?

Cennet meyvesi kurutulduğunda lezzetine lezzet katan bir meyvedir. Cennet meyvesini kurutmak oldukça zahmetli, sabır ve zaman isteyen bir iştir. Birçok işlem basamağı takip edilir.

Şimdi Satın Al

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?: Hangi Cennet Hurması Kurutmaya Daha Uygun?

Cennet hurması kurutmak için tam olgunlaşmamış, yarı yarıya ham meyveler tercih edilir. Tam olgunlaşmış hurmalar kurutma esnasında bozulmaya meyillidir, sinek çeker ve kolay bozulur. Yemeye henüz hazır olmayan yarı ham hurmalar kurutmak için en idealleridir.

Şimdi Satın Al

Cennet Hurması Kuruturken Kabuklar Soyulur mu?

Evet, kurutma işleminden önce Trabzon hurmalarının kabukları kesinlikle soyulmalıdır. Meyvenin kabukları eğer soyulmazsa kuru meyveye ağzı buran bir tat verecektir. Kuru cennet hurmalarının bal gibi tatlı bir tadı olsun isteniyorsa kabuklar mutlaka incecik soyularak, meyveden ayrılmalıdır.

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur?: Cennet Hurmasının Sapları Koparılacak mı?

Hayır, cennet meyvelerinin saplarını koparmadan kurutma yapılmalıdır. Bunun sebebi meyvelerin bu saplarından iplere bağlanacak olmasıdır. Cennet meyvesi iplere bağlanarak, bir zemine değmeden kurutulmalıdır. Bu nedenle meyvenin sapları kesinlikle koparılmamalıdır.

Cennet Elması Kuruturken Sineklenmemesi için Ne Yapılmalı?

Kuru cennet elması hazırlarken sinekler baş düşmanınızdır. Ayrıca uygun şartlarda kurtulmayan cennet elmaları küflenebilir, zararlı bakteri oluşumu söz konusu olabilir. Bu gibi olası olumsuzluklara karşı basit ama hayati bir çözüm vardır. Soyulup iplere bağlanan hurmalar kurutmak için asılmadan önce yarım dakika kadar tuzlu suya batırılıp çıkarılmalıdır. Tuz meyveleri koruyacaktır.

Cennet Elması Nerede Kurutulur?

Cennet elmalarını kurutmak için ideal olan rüzgarlı ama güneşli kuru bir havadır. Yağmurlu ya da çok nemli ortamlarda kesinlikle kurutma yapılmamalıdır. Bu tür hava, küfe neden olur. Oluşacak küf insan sağlığı için zararlıdır. Bu durum sadece cennet hurması için değil diğer tüm kuru meyveler için geçerlidir.

Sobalı odada, sobanın yanı başında da kurutma yapılabilir. Uygun ortamınız yok ise az sayıda hurmayı kalorifer petekleri üzerinde de kurutabilirsiniz.

cennet hurması nasıl olgunlaşır?

Üzeri soyulup, asılan hurmalar ekstra bir işleme gerek kalmadan yavaş yavaş kendiliğinden olgunlaşacaktır.

Cennet Elması Ne Kadar Sürede Kurur?

Cennet meyvesinin kuruma süresi, kurutma yapılan ortamın sıcaklığına ve nem düzeyine göre farklılık gösterebilir. Hurmalar 20-25 günde hazır olabilir. Eğer sıcaklık çok düşükse, rüzgar azsa, kapalı bir ortamda kurutma yapılıyorsa bu süre 3-4 ayı da bulabilir.

Trabzon hurması kurusu kuruduktan sonra yavaş yavaş unlanacak, daha da tatlanacaktır.

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur? Cennet Elması Kurutma Aparatı

Hurmaları kolayca kurutmak amaçlı tasarlanmış çengelli yapıda plastik bir aparattır. İnternet üzerinde uygun fiyata kolayca temin edilebilir. Cennet hurması askısı, cennet elması asma aparatı isimleriyle de internet araması yapılabilir.

Cennet Hurması Fırında Nasıl Kurtulur?

Cennet meyvesini kurutmanın bir diğer yöntemi de fırında kurutma yapmaktır. Bu işlem için özel üretilen kurutma fırınları kullanılabilir.

Ayrıca klasik mutfak fırınları ile de kurutma yapılabilir. Kurutma 10-12 saat kadar sürecektir. Fırın olabilecek en düşük ısıya, fanlı olarak ayarlanmalıdır. Ara ara hurmalar ters yüz edilmelidir. Cennet hurmalarının fırına konmadan önce saplarının alınması gerekir, saplar meyve üzerinde kalır ise yanacaktır.

Cennet Hurması Dilimlenerek Nasıl Kurutulur?

Cennet meyvesi havadar bir yere asılarak ya da fırında dilimlenerek de kurutulabilir. Yukarıda bahsettiğimiz işlem basamakları dilimlenmiş cennet hurması kuruturken de kullanılır. Cennet hurmasının dilimlenerek kurutulmasının avantajı kurutma işleminin çok daha kısa sürecek olmasıdır.

Kurutulmuş Cennet Hurması Nasıl Saklanır?

Tüm kuru meyveler, kuruyemişler ve baharatlar gibi cennet hurması da kuru, nemsiz, doğrudan güneş almayan ortamlarda saklanmalıdır. Özellikle  yaz aylarında sıcak nedeniyle kolayca bozulabilecek, sineklenebilecek olan cennet meyvesini saklamak için en ideal yer buzdolabıdır.

Cennet meyvesi buzdolabına girdiğinde bir miktar sertleşecektir. Fakat yemeden önce oda sıcaklığında bir süre beklettiğinizde hurmalar gene yumuşacık olacaktır.

Pamuklu keseler de hurma saklamak için idealdir.

Kurutulmuş Cennet Hurması Nasıl Yenir?

Hurmalar kahvaltılarda, çayın yanında harika eşlikçidir. Dilimlenerek ya da bütün halde tüketilebilirler. Ceviz ve badem ile de bir arada yenebilir.

Şimdi Satın Al

Siz de “cennet hurması kurusuna bayılıyorum ama benim hurma kurutmak için zamanım yok, ortamım uygun değil” diyorsanız egepazarindan.com adresinden en doğru, en doğal şekilde mevsiminde açık havada kurutulan cennet hurmalarını iç rahatlığı ile satın alabilirsiniz.

Şimdi Satın Al

Güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan, bilgilendirici makalelerimizden haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce