Cennet Hurması Sirkesi Faydaları Neler? Nasıl Yapılır?
Cennet hurması, henüz işlenmemişken hafif buruk ama tatlı biz lezzettedir. Burukluğun kaynağı meyvenin kabuklarıdır. Bu nedenledir ki cennet hurması kurutulurken kabukları mutlaka soyulur.
Cennet hurması kurutulmuş halde tazesinden çok farklı bir lezzete kavuşur. Bu turuncu renkli tombul meyveyi değerlendirmenin ilk akla gelen biçimi onu kurutmaktır.
Cennet hurması kurutmak birazcık zahmetli, el oyalayan bir iştir. Birkaç küçük ve önemli püf noktası da vardır. Trabzon hurmalarını mevsiminde kurutarak değerlendirmek isterseniz detaylı “cennet hurması nasıl kurutulur?” yazımıza göz atabilirsiniz.
Kurutmak ilk akla gelen yöntem olsa da, hurmaları değerlendirmek için tek yöntem değildir.
Sirke kurmak da cennet meyvelerinden uzun süreli fayda sağlamanıza olanak veren bir yöntemdir.
Trabzon hurması sirkesi sabahları aç karna ılık suya 1 çay kaşığı kadar damlatılarak tüketilebilir. Gün boyunca daha az acıkmanıza da yardımcı olacaktır, şekeri dengeleyecektir.
Cennet meyvesinin sirkesini yapmak basittir, diğer meyvelerin sirkeleri gibi kolayca hazırlanabilir.
Hazırlanışı
Hurma, şeker oranı çok yüksek bir meyve olmadığından ilave şeker koymak elzemdir.
İlave maya sirkenizin daha çabuk ve güvenli biçimde hazır olmasına yardım eder ama onsuz da sirkenizi hazırlayabilirsiniz.
Tüm hurmalar çöktükten sonra karıştırma işlemini sonlandırın ve sirkenizi 1 ay kadar daha dinlendirip, süzün ve şişeleyin.
Afiyet Şifa Olsun.
Cennet Hurması KurusuBilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…