Cep Telefonunun Zararları Neler?

Cep Telefonunun Zararları Neler? Nasıl Korunuruz?

Cep Telefonunun Zararları Neler?

İstatistikler gösteriyor ki Dünya genelinde 6.9 milyondan daha fazla insan cep telefonu kullanmaktadır. Hepimizin elinde, cebinde vazgeçilmez olmayı başarmış bu küçük cihazlar, her an elektromanyetik alanlar (EMF), elektromanyetik radyasyon yaymaktadır.

Cep Telefonunun Zararları

EMF’ ler hücrelerimize zarar verme potansiyeline sahiptir. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı EMF’leri potansiyel kanserojen olarak açıklamıştır. Bu EMF’ler bağışıklık sistemimiz, uyku düzenimiz, hormonlarımız üzerinde olumsuz etkileyelere sahiptir.

Uzmanlar kronik ağrı ve yorgunluk, depresyon, anksiyete ve Alzheimer’dan muzdarip olanların sayısındaki belirgin artış ile cep telefonu kullanım oranları arasında sıkı bir korelasyon olduğunu düşünmektedir.

Peki, biz cep telefonunun tüm bu olumsuz etkilerinden kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyabiliriz?

Cep Telefonunun Sağlığımız Üzerindeki Olumsuz Etkilerinden Nasıl Korunuruz?

Cep Telefonu ile Aranıza Mesafe Koyun

Cep telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda kendinizden uzak tutun. Cep telefonunuzu kalbinizin yakınında, göğüs üzerinde, ya da üreme organlarınızın yakınında tutmayın.

Cep telefonu sürekli olarak göğüs bölgesinde tutan kadınlarda meme kanseri görülme sıklığının daha fazla olduğunu gösteren çalışmalar vardır. Aynı şekilde, sürekli olarak cep telefonlarını kemelerine takılı halde tutan erkeklerde sperm sayısı ve kalitesinde düşüş yaşandığını gösteren çalışmalar vardır.

Kulaklık Kullanın

Kulaklık ve mikrofon olmadan telefon görüşmesi yapmak tükürük bezlerinizi ve beyninizi yoğun EMF’ye maruz bırakır.

Shungite Taşı

Bu şifalı taş radyasyon emicidir. Shungite taşından bir kolye ya da bileklik takarak, cep telefonunun olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz.

Çekim Gücü

Telefonunuzun çekim gücü az olduğundan yaydığı radyasyon seviyesi artar. Yani telefonunuzun zor çektiği durumlarda onu kullanmamayı tercih edin.

Kullanmadığınız Zamanlarda ve Uyurken Telefonunuzu Kapatın

Telefonunuz kapalı durumdayken radyasyon yaymaz. Bu nedenle kullanmadığınız zamanlarda ve uyurken onu baş ucunuzda tutmak yerine kapalı konuma getirmeyi tercih edin.

Radyasyon Engelleyici Kılıflar

Radyasyonu ve olumsuz etkilerini azalttığını iddia eden kılıflar piyasada vardır. Bu kılıflar tercih edilebilir.

Uçak Modu

Uçak modu kullanma alışkanlığı geliştirin. Uçak modunda radyasyon etkileri azalır. Özellikle çocuklar ve bebekler cep telefonunu kullanırken telefonunuzu uçak moduna almak iyi bir fikir olacaktır. Uçak modu, cep telefonunun çocuğa zararlarını azaltır.

Uyku Modu

Uyurken cep telefonunu baş ucunuzda tutmayın. Bu uyku düzeninizi ve dolayısıyla tüm sağlığınız olumsuz etkiler. Cep telefonunuzu uyuduğunuz odanın dışında bırakma alışkanlığı edinin. Bu alışkanlık Cep telefonunun psikolojik zararlarını da azaltacaktır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce