Ceviz yaprağı, toksik atıcı etkileri için dahili biçimde; saçları ve cildi daha canlı gösterdiği için harici biçimde kullanılan doğal bir çözüm olarak karışımıza çıkar.
Ceviz ağacının meyvelerinin sağlığımız için faydaları sayısıdır. Bu faydalar neredeyse herkes tarafından bilinir. Peki ceviz ağacının yapraklarının şifasından haberdar mıyız?
Ceviz yapraklarının içerdiği tanenler cilt dokuları sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Buna ek olarak cilt hassasiyetini, kaşıntıyı azaltmaya yardımcıdır. Ve doğal biçimde iltihap önleyicidir.
Yapraklar; hafif düzeyde egzama ve el ve ayakların aşırı terlemesi için popüler bir tedavi olarak son zamanlarda karşımıza çıkar.
Özellikle Fransa’da, yaprakların güneş yanıklarına ve kepek nedeniyle soyulan ve kaşınan saç derisine uygulanarak kullanıldığı bilinmektedir.
Araştırmacılara göre ceviz yapraklarının bakteri öldürücü, parazit önleyici ve böcek kovucu özellikleri de vardır.
Aslında ceviz yaprağının çeşitli amaçlarla geleneksel reçeteler ile kullanımı çok eskilere dayanır.
Örneğin orta Avrupa köylerinde bu yapraklar, böcekleri kovmak ve derideki parazit enfeksiyonlarını tedavi etmek için en sık kullanılan geleneksel çözümlerden biri olarak karşımıza çıkar.
Ceviz Yaprağı Satın AlYaprakları kurutmak kolaydır. Direk güneş almayan bir yerde, yapraklar birbirine değmeyecek biçimde serilmelidir. Kısa süre içinde kuruyacak yaprakları ara sıra ters düz etmek iyi olacaktır.
Yapraklar yaz ayları boyunca toplanabilir.
Peki kurutulan bu yapraklar nasıl kullanılır.
Yapraklar genellikle demlenerek kullanılır. Daha yüksek aromalı bir çay elde etmek için yapraklar demlenmeden önce ufalanır.
Demlenen ceviz yaprakları tamamen soğuduktan sonra saçlarda ve cilt üzerinde de kullanılır.
Bu su, banyo suyuna eklenebilir ya da saçların son durulama suyu olarak kullanılabilir.
Bu iki süper besin bir arada saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlamak, dökülmeyi azaltmak ve saçların daha hızlı bir biçimde uzamasını sağlamak için kullanılabilmektedir.
Ceviz yaprağı ve zeytinyağı karışımı, yaprakların yağ içinde demlenmesi ile hazırlanmaktadır.
Yapraklar güzelce ezilip, doğrandıktan sonra cam bir kavanoza alınır ve üzerine geçecek kadar zeytinyağı ile doldurulur.
Karışım direkt güneş alan bir yerde 20 – 25 gün kadar dinlenmeye bırakılır.
Şimdi Satın AlYapraklar zehirli değildir.
Yaprakların etkileşimli olduğu bir ilaç literatürde yer almamaktadır.
Ancak bazı kişilerde yaprakların alerjik reaksiyona neden olabileceği bilinir.
Özellikle midesi hassas kişilerin yaprakları dahili olarak kullanımda dikkatli olması önerilmektedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Sultan Çayı, mentollü ferahlatıcı çay karışımı olarak bilinen, geleneksel içerikleri ile hem ferahlatıcı hem de…
Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…