Chia tohumu yağı; salvia hispanica bitkisinin tohum kısımlarından elde edilir. Bir gıda olarak, chia’nın yağ asitleri, diyet lifi, proteinler, vitaminler, mineraller, polifenoller ve kafeik asit, rosmarinik asit, mirisetin ve kersetin gibi antioksidanları çok kıymetlidir.
Bu tohumlardan elde edilen nitelikli yağ ise oksidasyona karşı dirençli bir yapıdadır.
Yağ; saf formda bulunur, ancak yağ asitleri seviyeleri nedeniyle nemlendiricilerde de yaygın olarak kullanılır ve ayrıca göz kremlerinde, dudak ürünlerinde ve hatta saç bakım ürünlerinde bulunabilir.
Chia tohum yağı, çok yönlü olduğu için tüm cilt tipleri için fayda sağlayabilir:
Günlük olarak kullanılabilir. UV ışınları ve kirlilik gibi dış etkenlerle savaşmaya yardımcı olması için sabahları kullanılması önerilir.
Cilt bakım rutininizde yüzünüzü temizledikten sonra yağın temiz cilde uygulanmasını önerir, böylece yağ diğer ürünler tarafından seyreltilmez.
Nemlendiricinizi ve güneş koruyucunuzu uygulamadan önce ürünün emilmesi için birkaç dakika bekleyin.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…