Antioksidan

Cilt Bakımında Antioksidan Faydaları Neler?

Cilt bakımında antioksidan kullanımı en az güneş kremi kadar önemli ve yaygındır. Antioksidanlar, herkesin cilt bakımı rutininin çok önemli bir parçası olan maddelerdir, çünkü onlar ciltte çok çalışan bileşenlerdir.

Aslında, antioksidanların tek amacı, cilt hücrelerini serbest radikallere karşı korumaktır.

Cilt, her gün oksidatif strese neden olabilecek hava kirliliği ve mavi ışık gibi çevresel saldırganlar uğraşır. Bu hasar zamanla artar. Oksidatif stres, erken kırışıklıklara, elastin kaybına, nemin azalmasına, pigmentasyonun artmasına ve nem bariyerinde azalmaya yol açar.

Serbest Radikallerle savaşma konusunda tercih edebileceğiniz bileşenlere bir göz atalım:

Cilt Bakımında Antioksidan Faydaları Neler? Antioksidan Çeşitleri

C Vitamini

C vitamini (askorbik asit), oksidatif strese karşı koruyucu güçleri ve etkinliği en üst düzeye çıkarmak için diğer serbest radikal savaşçılarıyla uyumludur.

C vitamininin, eşit olmayan cilt tonu, pürüzlü doku, ince çizgiler, akne izleri ve genel donukluk gibi yaygın cilt sorunlarını giderdiği bilinir.

C vitamininin yulaf, kahverengi pirinç ve elma gibi bitkilerin hücre duvarlarında bulunan organik bir bileşik olan E vitamini ve ferulik asit gibi diğer antioksidanlarla en iyi şekilde çalıştığını ba bilgiler arasındadır.

Ayrıca C vitamini gibi bir antioksidanı geniş spektrumlu bir güneş koruyucusuyla eşleştirmek, cildin tamamen korunmasını sağlayacaktır.

E vitamini

Kuru ciltler; nemlendirici ve anti enflamatuar faydalar sağladığı için E vitamini antioksidan seçimi önerilmektedir.

E vitamininin yara iyileştirme yetenekleri de üst düzeydedir. Bu da onu hassasiyet ve tahrişten muzdarip olanlar için mükemmel bir seçenek haline getirir.

 Sıklıkla içerik etiketlerinde tokoferol adı altında listelenir. C vitamini ve resveratrol gibi diğer antioksidanlarla en iyi şekilde eşleşir.

Hiyalüronik Asit

İnsanlar hyaluronik asit hakkında düşündüklerinde, ilk düşünceleri genellikle nemlendirici özelliklerindir. Bunun nedeni elbette, ağırlığının 1000 katı kadar su tutabiliyor ve cilde nem çekebiliyor oluşudur.

Bununla birlikte, hiyalüronik asit aynı zamanda serbest radikalleri temizleyen ve cildi en üst düzeyde sağlıklı tutan etkili bir antioksidandır.

Hyaluronik asit, serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olur ve ayrıca yara iyileşmesini uyarır. Cildi nemli tutarken ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olur, neredeyse dolgunlaştırıcı bir etki yaratır.

Cilt korunduğunda ve nemlendiğinde, cilt hücresi üretimi artarak daha yumuşak, pürüzsüz ve daha genç bir cilde kavuşulur.

Niasinamid

Niasinamid, B3 vitamininin iki ana formundan biridir. Genellikle akne, rosacea, pigmentasyon sorunları ve kırışıklıkları yönetmek için kullanılır.

Niasinamid ayrıca cilt bariyerini güçlendirmeye ve uzun vadeli cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

İltihaba karşı koruyucu özellikleri, onu leke ve siyah noktalara eğilimli kişiler için de faydalı bir bileşen haline getirir.

Retinol

En popüler ve etkili antioksidanların başında gelir. Retinol hücre döngüsüne yardımcı olur, kolajeni uyarır, hücre yenilenmesini hızlandırır ve hasarlı DNA’yı onarır.

Hassas cilde sahip olanlar için biraz agresif bir seçim olabilir, bu nedenle küçük dozlarla (yüzde 0,25) yavaş yavaş başlamak en iyisidir.

Retinol ürünü kullanırken SPF 35 veya daha yüksek bir güneş koruyucu kullandığınızdan emin olun. Daha yüksek konsantrasyonlu bir retinol ürünü seçerseniz, onu gündüz değil akşam rutininize dahil edin.

Polifenoller

Bitkilerde ve meyvelerde bulunan çeşitli organik bileşikler grubu olan polifenoller, doğanın en güçlü antioksidanlarından biridir.

Resveratrol, yeşil çay, siyah çay gibi binlerce polifenol vardır. Bu antioksidanlar güneşten zarar görmüş cildi onarmada harikadır. Ayrıca anti enflamatuar ve cildi sakinleştirici özelliklere sahip olmaları, onları kolayca tahriş olan cilt tipleri için ideal bir seçenek haline getirir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce