Cilt kızarıklığına iyi gelen yağlar hangileri merak ediyorsanız bu yazı sizin için!
Yüzdeki istenmeyen kızarıklığa yardımcı olabilecek en iyi esansiyel yağlardan bazıları şunları içerir:
Lavanta Yağı
Lacanta esansiyel yağı; daha iyi uyumaya yardımcı olmaktan kaygıyı azaltmaya, yatıştırıcı, sakin ve tahriş olmuş cildi yatıştırmaya kadar çok çeşitli faydaları sayesinde en popüler esansiyel yağlardan biridir.
Sonuç olarak, lavanta mevcut en iyi çalışılan esansiyel yağlardan biridir ve rosacea gibi durumlardan etkilenen hassas ciltler üzerinde nazik ve yatıştırıcı olduğu kanıtlanmıştır.
Papatya Yağı
Güzel bir fincan çay gibi, papatya esansiyel yağı da cilt ve zihin üzerinde çalışabilen benzer yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Bu esansiyel yağ, güzellik ürünlerinde, özellikle nemlendiricilerde sıklıkla kullanılır.
Papatya, tahriş olmuş cildi yatıştırmaya; hem tetikleyiciler hem de semptomlarla savaşmaya yardımcı olan en nazik esansiyel yağlardan biridir.
Çay Ağacı Yağı
Cilt faydaları için güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir esasiyel yağdır.
Çay ağacı yağı, yüzdeki kızarıklık ve iltihabı yatıştırabilen güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.
Ayrıca ciltte potansiyel olarak tahriş edici bakterileri öldürebilen anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir.
Sardunya Yağı
Sardunya yağı rosacea’ya da yardımcı olabilecek yukarıdaki yağdlardan daha az yaygın kullanılan bir esansiyel yağdır.
Sardunya yağı; cildi nazikçe temizleyen ve tahriş edici maddelerden arındıran antioksidan ve büzücü özelliklere sahiptir.
Ayrıca, mevcut kızarıklığı ve şişliği yatıştırabilen ve daha fazla soruna neden olabilecek aşırı bakteri üremesini öldürebilen anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere de sahiptir.
Biberiye Yağı
Biberiyenin rosacea kaynaklı kızarıklığı azaltmaya yardımcı olduğu ve aynı zamanda hızlı cilt iyileşmesini destekleyebildiği çalışmalarla desteklenmektedir.
Sandal Yağı
Sandal ağacı esansiyel yağı, kızarıklığa eşlik eden kaşıntıya yardımcı olabilecek güçlü kaşıntı önleyici özelliklere sahiptir.
Sandal ağacı ayrıca akne, egzama, dermatit, sedef hastalığı ve hatta güneş yanığı gibi diğer cilt durumlarının tedavisine de yardımcı olabilir.
Gül Yağı
Gül yağı, toniklerden nemlendiricilere kadar pek çok güzellik ürününde kullanılmaktadır.
Bu tür ürünler özellikle kızarıklık ve kaşıntıya eğilimli hassas ve kuru ciltler için idealdir.
Ek olarak, gül esansiyel yağı kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Kızarıklık ve kaşıntıya eğilimli hassas ciltlerin kullanmaktan kaçınılması gereken uçucu yağların başında ise şunlar gelir:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…