Cloudberry, dünyanın en nadir ve en aranan meyvelerinden biridir. Bir böğürtlen (berry) türüdür.
Cloudberry, görünüşte ahududuya benzer ancak canlı bir amber rengine sahip küçük, yenilebilir meyvelerdir. Bu meyve, elma, kiraz, armut, böğürtlen, badem ve kuşburnu gibi bitkilerin bulunduğu Rosaceae ailesine aittir. Birçok diğer meyve türü gibi, cloudberry de dioecious olarak bilinir, yani her bitki ya dişi ya da erkek cinsiyette olur.
Ne yazık ki, bu özel Arktik bitki, verimli bir üreme yeteneğine sahip değildir. Arzulanan bitkinin meyve vermesi yedi yıl alır.
Cloudberry Neden Nadir Bulunur?
Rubus Chamaemorus, çeşitli nedenlerle nadir bulunan bir meyvedir:
Cloudberry Nasıl Yenir?
Yeni Nordik mutfağında şefler tarafından sevilen bir meyve olup tadını tarif etmek bazen zordur. Taze ve olgun olduğunda ekşi ve tatlı bir karışımı vardır, yüksek C vitamini içeriği nedeniyle ekşi bir tat baskın gelir.
Eskiden skorbüt tedavisinde kullanılırdı ve çok olgun olduğunda, meyveler “kremsi” bir dokuya sahip olur ve pişirildiğinde neredeyse tuzlu bir lezzete dönüşebilir. Cloudberry reçeli de bu mutfaklarda yaygındır.
Cloudberry, çok özel bir meyve türüdür ve bulunması zor olabilir. İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkelerde ulusal bir hazine olarak kabul edilir ve genellikle sonbahar aylarında toplanır. Bu nadir meyveyi bulmak, adeta bir hazine avına benzer ve bu nedenle oldukça değerlidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…