Cilt Bakımı

Çuha Çiçeği Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları

Çuha çiçeği yağı; eğer cildinizde kuruluk ve kızarıklık şikayetleri yaygınsa yeni favori ürününüz olmaya adaydır.

Bu yağın kullanımı günümüzden çok eskiye dayanır. Yerli Amerikalılar onu, deri iltihaplarını yatıştırmak için kullanılmıştır.

Bitkinin  kök ve yaprak sularını kullanarak topikal ilaçlar hazırlamışlardır ve morlukları ve küçük yaraları tedavi etmek için kullanmışlardır.

Şimdi Satın Al

Çuha Çiçeği Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

Bu yağ;  bitkisinin tohumlarından elde edilir. Linoleik asit ve gama-linolenik asit dahil olmak üzere omega-6 esansiyel yağ asitleri açısından zengindir.

Aslında, tohumlar yüzde 25’e kadar yağ asidi içermektedir. Cilt üzerindeki yararlı etkilerinden büyük ölçüde bu yağ asidi profili sorumludur.

  • İltihap önleyici özelliklere sahiptir: Linoleik asit iltihap önleyicidir, bu nedenle bu yağ egzama gibi bazı dermatolojik durumlarda yardımcı olabilir. Benzer şekilde, kızarıklığın bastırılmasına yardımcı olabilir.
  • Derinlemesine nemlendirir: Çuha çiçeği yağının kuru ciltler için iyi bir çözüm olup olmadığı konusunda hiçbir tereddüt yoktur. Transepidermal su kaybını veya TEWL’yi azaltarak cildin nemini iyileştirmeye yardımcı olan çok kalın bir yağdır.
  • Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olabilir: Cilt tonunu aydınlatabileceği ve sivilce izine yardımcı olabileceğine dair bazı iddialar vardır. Gene de sivilce izleri söz konusu ise bu yağ en iyi seçenek olmayabilir.
Şimdi Satın Al

Çuha Çiçeği Yağı Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Şimdi Satın Al

Çuha çiçeği yağını tek başına kullanıyorsanız, hafif nemli cilde uygulayın. Diğer serumlar veya nemlendiricilerle birlikte kullanıyorsanız, bunu rutininizin son adımı yapın; yağ, diğer ürünlerden gelen tüm nemi hapsedecektir.

Ve çok ağır hissetme konusunda gerginseniz, onu duştayken uygulamanız önerilir. Bbuhar nüfuz etmesine yardımcı olur ve ardından fazlalıkları silebilirsiniz.

 Ayrıca bu yağ, gua sha ile kullanmak için de harika bir seçenektir.

Çuha Çiçeği Yağının Cilde Yan Etkileri Nelerdir?

Yağın kalın kıvamı, çok yağlı veya akneli cilde sahip olanlar için harika bir seçenek olmadığı anlamına gelir. Orta  düzeyde komedojenite aralığındadır (gözenek tıkanma potansiyeli).

Ayrıca, çuha çiçeği yağının PMS için oral bir takviye olarak yaygın olarak kullanıldığını belirtmekte fayda vardır. Bu amaca yönelik faydalarını destekleyen araştırmalar vardır.

Hamile kadınlarda kontrendike olan esas olarak oral sürümdür, ancak topikal olandan da kaçınılması gerekir.

Bazı ticari formülasyonlar başka fitoöstrojenler içerebilir, bu nedenle meme kanseri gibi hormona duyarlı kanser geçmişi olanlara da aşırı kullanımdan kaçınmalarını önerilir.

Bunun dışında alerji her zaman mümkün olmakla birlikte, pek fazla yan etkisinin olmadığı ve bu yağa karşı hassasiyetlerin düşük olduğu da söylenebilir.

Şimdi Satın Al

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce