D-mannose, dikkate değer birkaç fayda sağlayan basit bir şekerdir. Aslında çoğu zaman basit şekerleri sağlıksız ve kaçınmamız gereken bir bileşen olarak görürüz. Fakat d-mannoz diğer basit şekerlerden ayrılır.
Haydı gelin daha yakından inceleyelim!
D-mannoz glikoza benzer ancak vücut onu sindirim sisteminde daha glikoza kıyasla daha yavaş bir hızda ve oranda emer.
Diyabet konusunda endişe duyanlar için glikoza kıyasla daha iyi bir alternaftir. Glikozdan daha düşük bir glisemik indekse sahiptir. bu da insülin yanıtı ve kan şekeri seviyeleri üzerinde daha az etkisi olduğu anlamına gelir.
D-mannoz ve glikoz arasındaki diğer bir fark da, mannose’un böbrekler tarafından filtrelenmesi fakat glikozun karaciğerde depolanması ve yakıt olarak kullanılmasıdır.
D-mannose vücutta çok uzun süre kalmaz. Bu da vücudun diğer organlarına müdahale etmeden bağırsak, idrar yolu ve mesane üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilmesini sağlar.
İnsanların tüm dünyada D-mannoz takviyelerine yönelmesinin bir numaralı nedeni, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu (İYE) şikayetidir.
D-mannoz, belirli bakterilerin idrar yolu duvarlarına yapışmasına izin vermeyerek idrar yolu enfeksiyonlarına karşı korunmaya yardımcı olur.
D-mannozun tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu için muhtemelen antibiyotiklerle benzer özellikler gösterebildiği bilimsel çalışmalar ile desteklenmektedir.
Genellikle idrar yolu enfeksiyonları için doğal bir çare olarak lanse edilen kızılcık ile D-mannose arasında da bir bağlantı vardır. Kızılcık meyveleri bu basit şekerin harika bir kaynağıdır!
D- Mannoz sistik ve idrar yolu şikayetleri dışında da kullanıllabilmektedir.
Yapılan yeni tarihli bir araştırmaya göre D-mannozun tip 1 diyabetin önlenmesine ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini ortaya konmuştur.
D-mannoz ayrıca bağırsaktaki iyi bakterilerin çoğalmasını teşvik etmeye yardımcı olur. Bu da onu kıymetli bir prebiyotik haline getirmektedir.
karaciğer fonksiyonunu ve düşük tansiyonu iyileştirmeye, protein kaybını ve kan pıhtılaşmasını dengelemeye yardımcı olabileceği de diğer bulgular arasındadır.
Çok sayıda gıda, iyi ila çok iyi miktarda D-mannoz içerir. Listenin balın ise kızılcık meyvesi yer almaktadır.
Elma, siyah kuş üzümü, yaban mersini, brokoli, lahana, kırmızı biber, patlıcan, çemen, bektaşi üzümü, yeşil fasülye, barbunya, mango, portakal, şeftali, deniz yosunu, domates ve şalgam da içeriğinde belli orandan d-mannoz olan doğal besinlerdir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…