D vitamini Covid 19 ile olan savaşımızda bize yardımcı olabilir mi? sorusu son zamanlarda uzmanların cevabını bulmak için çalıştığı bir soru. Bu sorunun yanıtı ise hepimizi çok yakından ilgilendiriyor.
Vitaminlerin bağışıklığımızı kuvvetlendirmedeki etkileri son zamanlarda çok konuşuluyor. D vitamini ise üstün etkileri ile en öne çıkan vitamin.
D vitamininin Covid-19’a yakalanma olasılığını önlemeye yardımcı olabileceğini gösteren bilimsel çalışmaların varlığı ise bu vitaminin adından sık söz edilmesinin asıl nedeni.
D vitamini eksikliği olan kişilerde hastalığın daha yaygın biçimde görülüyor olması da d vitamini kullanımı arttışını sağlıyor.
Boston Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre D vitamini eksikliği olan kişilerin corona virüse yakalanma olasılığının, D vitamini eksikliği olmayanlara kıyasla %54 oranında daha yüksek olduğu ortaya kondu.
Aynı çalışmaya göre, vücudunda yeterli düzeyde D vitamini olan 40 yaş üzeri covid hastalarında ölüm oranı %51’den daha düşük olarak rapor edildi.
Şu ana kadar yapılan araştırmalar gösteriyor ki D vitamini bağışıklığımızı kuvvetlendirmek için çok büyük bir öneme sahip.
D vitamini almak için asli kaynağımız güneştir. Yaz aylarında belirli zaman aralıkları içinde kısa süreli güneşlenmeler ile gerekli d vitamini bünyemize alınabilir. Fakat kış aylarında güneş ülkemize dik açıyla gelmez ve bu da güneşten d vitamini sağlayamayacağımız anlamına gelir.
Bu noktada yapılması gereken ise d vitaminini gıda takviyesi formunda almak gerektiği düşünülüyor. D vitamini kullanmaya başlamadan önce mutlaka bir doktura danışmak ve doğru dozda d vitamini aldığımızdan emin olmak ise oldukça önemli.
Kas ve eklem sağlığı üzerindeki önemli etkileri ile bilinen d vitamini bağışıklık sistemini ayakta tutmak açısından da hayati önem taşır.
Sağlıklı dişlere sahip olmak, sağlıklı ruh halini sürdürmek ve sağlıklı kilo kaybı sağlayabilmek için de d vitaminine ihtiyacımız var.
D vitamini eksikliğinde ise kemik kırılmaları, osteoporoz ve kemik yoğunluğu kaybı yaygın görülüyor.
D vitamini toplumda çok yaygın fakat d vitaminin depoları tamamen boşalması çok yaygın değildir. Bu depolar tamamen boşaldığında raşitizm, şiddeti kemik ağrıları, osteomalazi, kemik deformasyonları görülebilmektedir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…