Defne tohumu, çok çeşitli kültürlerin geçmişinde tedavi amaçlı kullanımı olan tohumlar arasındadır.
Cilt sorunlarından, romatizmaya, kabızlığa, basura ve candida mantarına dek çok çeşitli hastalığın tedavisinde bitkisel bir çözüm olarak sunulduğu bilinmektedir.
Defne ağacı tohumunun faydalarından yararlanmak için tohumların kendisi doğrudan kullanılabildiği gibi defne ağacı tohumu yağı ya da bu yağ ile hazırlanan geleneksel defne sabunları tercih edilebilmektedir.
Defne Tohum YağıDefne ağacı oldukça büyük ebatlı tohumlara sahiptir. Tohumlar siyah renkli, kuru halde sert dokuludur. Ve yoğun biçimde defne kokuludur!
Şimdi Satın AlDefne tohumlarının en yaygın kullanım sebeplerinden biri basurdur.
Basur için tohumlar genellikle 10 gün süre ile kür uygulaması olarak kullanılır.
Taneler dövülerek bal ile karıştırılıyor ve 1 çay kaşığı kadar tüketiliyor. Ya da 1-2 tohum ağızda çiğneniyor ya da doğrudan yutuluyor.
Taneler bir miktar acı tada sahip olduğu için yutarak tüketmek yaygın olarak tercih ediliyor.
Fakat doğrudan yutmak yerine ağızda çiğnenerek tüketildiğinde etkilerinin daha yüksek olabileceği düşünülüyor.
Şimdi Satın AlAç karnına tüketilen 1-2 adet defne ağacı tohumunun bağırsakları düzenleyip, basuru kuruturken, candida mantarı için de etkili olabileceği yapılan çalışmalarla desteklenmektedir.
Bağırsak sağlığı üzerinde aynı biçimde defne yaprağının da etkili olabileceği düşünülmektedir. Bu amaçla defne yaprakları da demlenerek bitki çayı gibi tüketilebilmektedir.
Defne YaprağıAncak etkiler bitkinin tohum kısımları kullanıldığında daha yoğun biçimdedir.
Defne tohumlarının zehirlenmelere sebep olacağına dahil çeşitli söylentilerde vardır.
Ancak şu ana kadar yayınlanan bilimsel makaleler ve vaka raporları tarandığında defne ağacı tohumu sebepli zehirlenme ile ilgili geçerli bir bilgi bulunamamaktadır.
Bu durum göz önüne alındığında tohumların ve yaprakların çoğu kişi için tamamen güvenli olduğu kabul edilebilir.
Defne Tohum YağıSedef, mantar, egzama gibi durumlarda da defne ağacının tohumlarının şifasından faydalanmak mümkündür.
Defne tohumları antibakteriyel ve antifungal özelliktedir.
Bu gibi harici kullanımlar için en uygun, pratik yöntem defne tohum yağı ile hazırlanan doğal sabunları tercih etmektir.
Defne Yağlı SabunDefne tohumu kullananların yorumları hangi amaçla olursa olsun genellikle çok olumludur.
Tohumların kilo alımını destekleyen bir özelliği yoktur.
Aksine kilo kaybını destekeleyici olabilmektedir.
Sindirim sistemini düzenleyici ve bağırsak hareketlerini arttırıcıdır.
Kabızlık, şişkinlik ve ödemden kurtulmada da etkili olabilmektedir.
Bu amaçla taneler çay gibi demlenerek tüketilebilmektedir.
Defne YaprağıAyrıca defne yaprağı ve çubuk tarçın ile yapılan çay da metabolizmayı hızlandırarak zayıflama sürecini destekler.
Çubuk Tarçın
Web sitemizden yabani defne ağaçlarından hasat edilen, gölgede kurutulmuş yeni mahsül defne tohumlarını ve bu tohumlardan elde edilen defne tohum yağını güvenle temin edebilirsiniz.
Defne Tohum Defne Tohum Yağı
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…