Deniz börülcesi, en sevilen Ege mezelerinden biridir. Latince adı salicornia herbacea olan bu bitkinin Lezzetinin yanı sıra sağlığa faydaları da saymakla bitmez.Şimdi Satın Al!
Deniz kıyılarında yetişen, ıspanakgiller (amaranthaceae) familyasından gelen bitki, sodyum, potasyum, magnezyum, iyot, kükürt, kalsiyum,
İyot zengini bu harika bitki, iyot eksikliğine bağlı guatr hastalığından muzdarip olanlar için önemli bir iyot kaynağıdır.
Kükürt ve sodyum yönünden zengin olan bu mucize bitki doğal bir idrar söktürücüdür.
Yoğun lif içeriğine sahiptir. Bağırsakları düzenler.
Bu saydıklarımız, sağlık üzerinde inanılmaz olumlu etkileri olan bu bitkinin faydalarından yalnızca birkaçıdır!
Deniz börülcesi nasıl yenir biliyor musunuz?
Yeşil renkli bu leziz bitki oldukça tuzlu ve iyotça zengin bir besindir. İsteğe bağlı olarak tuzundan bir nebze olsun arındırmak amacıyla bir gece öncesinde tatlı suda bekletilebilir.
Deniz börülcesi nasıl ayıklanır biliyor musunuz?
Deniz börülcesi kılçıklı bir besindir. Bu kılçıklar yenmez, ayıklanması gerekir. Haşladıktan sonra, uç kısımlarından tutup çekerek kolayca ayıklayabilirsiniz.
Deniz börülcelerini güzelce yıkayın. 7-8 dakika kadar haşlayın. İsteğe göre bir gece
Haşlanan börülceleri süzün, soğuk sudan geçirin, börülceleriniz parlak ve diri kalacaktır. Daha sonra sap kısımlarından çekerek börülcelerin kılçıklarını ayıklayın.
Ayıkladığınız börülceleri bol zeytinyağı, limon, damak tadınıza göre sirke ve sarımsak ile bir araya getirin. İstediğiniz baharatları ekleyin.Özellikle kırmızı pul biber bu tarife çok yakışacaktır.
Bu mezeyi hazırlarken önemli püf noktalardan biri ilave tuz kullanmamaktır, bitkinin kendi tuzu yeterli olacaktır.
Sizlerle paylaştığımız bu zeytinyağlı tarife bir diğer leziz alternatif de yoğurtlu deniz börülcesi salatasıdır.
Börülceler zeytinyağlı meze yapımında olduğu gibi güzelce, 7-8 dakika kadar haşlanır ve
Temizlenen börülceler önceden hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Süzme yoğurt tercih ederseniz, salatanız daha da leziz olacaktır. İsteğe göre pul biber ve az miktarda zeytinyağı ilave edilebilir. Yoğurtlu salatanız için de ilave tuz kullanmayınız.
Ege’ye has bu şahane lezzet için daha fazla geç kalmayın. İri bağlar halinde hazırladığımız börülceler şimdi sizler için online mağazamızda!
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…