Deniz yosunu seaweed, iyot ve antioksidanlar dahil olmak üzere birçok faydalı besin içerebilir. Kalp sağlığını destekleyebilir. Deniz yosunu veya deniz sebzeleri denizde yetişen alg türleridir.
Okyanus ve deniz yaşamı için bir besin kaynağıdırlar ve renkleri kırmızıdan yeşile, kahverengiden siyaha kadar değişkendir.
Deniz yosunu dünya çapında kayalık kıyı şeritlerinde yetişir, ancak en çok Japonya, Kore ve Çin gibi Asya ülkelerinde yenir.
Son derece çok yönlüdür ve suşi ruloları, çorbalar ve güveçler, salatalar, takviyeler ve smoothieler dahil olmak üzere birçok yemekte kullanılır.
Dahası, deniz yosunu son derece besleyicidir.
Aşağıda üç farklı kurutulmuş deniz yosununun ortalama iyot içeriği verilmiştir:
Nori: Gram başına 37 mcg (RDI’nın %25’i)
Wakame: Gram başına 139 mcg (RDI’nın %93’ü)
Kombu: Gram başına 2523 mcg (RDI’nın %1,682’si)
Genellikle 1 yemek kaşığı (7 gram) kurutulmuş spirulina şunları sağlayabilir:
Kalori: 20
Karbonhidrat: 1,7 gram
Protein: 4 gram
Yağ: 0,5 gram
Lif: 0,3 gram
Riboflavin: %20 günlük değer (DV)
Tiamin: %14 günlük değer
Demir: %11 GD
Manganez: %6 DV
Bakır: %47 DV
Özetle Deniz yosunu tüm dünya mutfaklarında giderek daha popüler hale gelen bir malzemedir. Tiroid bezinizi desteklemeye yardımcı olan en iyi iyot kaynağıdır.
Ayrıca hücrelerinizi hasardan korumaya yardımcı olan antioksidanların yanı sıra K vitamini, B vitaminleri, çinko ve demir gibi diğer vitamin ve mineralleri de içerir.
Ancak deniz yosunundan elde edilen çok fazla iyot tiroid fonksiyonunuza zarar da verebilir. Optimum sağlık yararları için bu eski bileşenin tadını düzenli ancak küçük miktarlarda çıkarın.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…