Dijon hardalı, Fransa’nın Dijon kentinde yapılan özel bir hardal çeşididir. Normal hardalın aksine, dijon hardalı sarı hardal tohumu yerine siyah ya da kahverengi hardal tohumu kullanılarak yapılmaktadır.
Ayrıca dijon hardalı daha yoğun, sert ve keskin bir tat ve kokuya sahiptir. Ayrıca çeşitli baharatlar, özellikle de kekik, tarhun ve sarımsak gibi baharatlarla karıştırılarak üretilir.
Keskin ve hafif acı bir tadı olan bir hardal türüdür. Genellikle diğer hardal türlerine göre daha yoğun bir kıvama sahiptir ve daha az turuncu renkli olabilir. Bazı markalar dijon hardalına farklı baharatlar ve tatlandırıcılar ekleyerek daha farklı bir lezzet profili yaratabilirler.
Dijon, normal hardalın daha keskin ve acı bir versiyonudur. Eğer bir tarifte dijon hardalı kullanılması gerekiyorsa, ancak bulunamıyorsa, normal hardal yani sarı hardal kullanılabilir.
Ancak, normal hardalın daha az keskin ve acı olduğu unutulmamalıdır. Alternatif olarak, tarifte belirtilen miktarda sirke ve siyah toz hardalı karıştırarak evde dijon hardalı yapmak da mümkündür.
Bekri tipi hardal, Türk mutfağına ve Yunan mutfağına özgü bir hardal çeşididir. Genellikle kırmızı et, tavuk, sebzeler ve sandviçlerle birlikte servis edilir. Atıştırmalıkların yanında tercih edilir. Bekri tipi hardalın özelliği, normal hardallardan farklı olarak acı ve tatlı tatların karışımını içermesidir.
Çeşitli yemeklere eklemek için harika bir lezzet vericidir. Bazı örnekler şunlardır:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…