Cilt Bakımı

Dirseklerde Kuruluk Nasıl Giderilir?

Dirseklerde kuruluk, kabuklanma, beyaz pullanma hatta kaşıntı ve kabarıklıklardan mı şikayetçisiniz?

Bu yazımızda kuru ve kabuklanmış dirsek ve hatta dizler için neler yapabileceğimize bir göz atalım!

Dirseklerde Kuruluk Nasıl Giderilir?

  • Dirsek kısmındaki ıslak cilde losyonlar, kremler veya merhemler uygulamak, kuru dirsek derisinin iyileşmesinde ve bakımında önemli bir rolü olan cilt bariyerini daha fazla destekler.
  • Bir jel krem ne kadar nemlendirici olduğunu iddia ederse etsin, konu dirseklerinize geldiğinde yetersiz kalabilir. Diz ve dirseklerde bu nedenle daha kalın, yoğun formülleri tercih etmek gerekebilir.
  • Özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen sıcak bir duş dizi ve dirseklerideki kuruluğun artmasına neden olabilir. Aslında sıcak duş, genel olarak cildinizin de durumunu kötüleştirebilir. Bunu önlemek içi aşırı duş almayın ve çok sıcak suda yıkanmayın.
  • Banyo esnasında dirsekleri yıkarken yumuşak ve cildi kurutmayan temizleyiciler kullanın. Dirsekleriniz kirli değilse, o bölgeyi hiç sabunlamanıza bile gerek yoktur. Çoğu durumda dirseklerin kurumasının, pullanmasının nedeni aşırı temizleme olabilir.

Dirsek Kuruluğu için Krem

  • Seçtiğiniz yoğun bir merhemi gece yatmadan önce uygulayın ve gece boyunca cildinizde kalmasına izin verin. Merhemin cilt üzerindeki etkisini yoğunlaştırmak için uzun kollu bir pijama giyin.
  • Kuru dirsekler için başka bir seçenek de fiziksel (veya mekanik) peeling kullanmak olabilir.
  • Dirsek bakım rutininize üre eklemek de şikayetleri azaltmada yardımcı olabilir. Üre, cilt hücrelerini bir arada tutan bağları gevşeterek birikmiş stratum corneum’u kaldırabilir.
  • GLİSERİN’i dirsek bakımı rutininize eklemek de bu noktada iyi bir seçenek olabilir. Gliserin cildi yoğun bir şekilde nemlendirir ve kuru cildi korur.

Son olarak dirsekleriniz için cilt bakımı dışında da alabileceğiniz önlemler vardır ve bunlar da önemlidir.  Bu noktada dirsekler üzerine baskı yapmamak ekstra önemlidir. Çalışırken, masa başında otururken veya televizyon izlerken düşüncesizce dirseğinize yaslanmamaya çalışın. Bölgeye ne kadar çok baskı uygularsanız, bu durumu o kadar kötü hale getirecektir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce