Diş beyazlatma evde yalnızca doğal yöntemleri kullanarak mümkün olabilir mi?
Diş minesine ve diş etlerine zarar verecek kimyasallardan uzak basit ve sağlıklı diş beyazlatma yöntemlerine bir göz atalım!
Birden fazla faktör dişlerin matlaşmasına ve parlak, beyaz ışıltısını kaybetmesine ve sarı bir renkte olmasına neden olur.
Bazı yiyecekler özellikle dişlerin en dış tabakası olan mineye zarar verir ve lekelenmeye neden olur.
Bu tür renk değişikliği genellikle düzenli diş fırçalama ile ortadan kalkar.
Bununla birlikte, bazen dişler sürekli bir biçimde sarı görünür. Çünkü sert mine aşınmış ve alttaki dentin ortaya çıkmıştır. Dentin, minenin altında yer alan doğal olarak sarı, kemiksi dokudur.
Haydi gelin istenmeyen sarılıktan doğal yöntemlerle evde nasıl kurtulabileceğimize bakalım!
Oil pulling ya da Türkçe ismi ile ağızda yağ çekme; ağız hijyenini iyileştirmeyi ve vücuttaki toksinleri dışarı atmayı amaçlayan geleneksel bir yöntemdir.
Plaklara dönüşebilen ve dişlerinizin sarı görünmesine neden olabilen bakterileri çıkarmak için oil pulling işlemi güzel sonuçlar almanıza yardım eder.
Yağ çekmek için ayçiçeği yağı, susam yağı ya da hindistan cevizi yağı tercih edebilirsiniz. Eğer sizi tadı ile rahatsız etmiyorsa elbette zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı, hoş bir tada sahip olduğu ve sağlığa birçok faydası olduğu için oil pulling için popüler bir tercihtir.
Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi YağıAyrıca hindistan cevizi yağı iltihap azaltıcı ve antibakteriyel özelliğe sahip laurik asit içermektedir.
Bazı bililmsel çalışmalar da, günlük olarak yağ çekmenin plak ve diş eti iltihabını azalttığını göstermektedir.
Yağ çekme için ağzınıza 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı koyun ve yağı dişlerinizin arasından itip çekin. 15-20 dakika yağ çekmeye devam edin.
Karbonat ya da kabartma tozu; doğal beyazlatma özelliklerine sahiptir.
Dişlerdeki yüzey lekelerini temizlemeye yardımcı olabilecek hafif bir aşındırıcıdır. Ve ağızda bakterilerin üremesini engelleyen alkali bir ortam oluşturur.
Bu nedenle diş macunlarında da popüler olarak kullanılan bir bileşendir.
Karbonat ile fırçalama, dişlerinizi bir gecede beyazlatacak bir çözüm değildir. Ancak zamanla ve düzenli kullanım ile dişlerinizin görünümünde belirgin bir beyazlık söz konusu olacaktır.
Yenilebilir Karbonat Satın Al1 çay kaşığı karbonat ile 2 çay kaşığı suyu karıştırın ve bir macun kıvamına getirin. Bu macunla, diş fırçası yardımıyla dişlerinizi fırçalayın.
Hidrojen peroksit, ağzıdaki zararlı bakterileri öldüren doğal bir ağartıcı maddedir. Market tipi çoğu diş beyazlatıcı ürünün içeriğinde de hidrojen peroksit yer almaktadır.
Ancak hidrojen peroksitin diş sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine dair bazı şüpheler vardır.
Çok seyreltilmiş konsantrasyonlar güvenli görünse de, güçlü konsantrasyonlar veya aşırı kullanım diş eti tahrişine ve diş hassasiyetine neden olabilir.
Ayrıca çok yüksek dozların kansere neden olabileceğine dair endişeler de vardır ancak bu henüz kanıtlanmamıştır.
Dişlerİ fırçalamadan önce gargara yapmak en yaygın yöntemdir.
Yan etkilerden kaçınmak için %1,5 veya %3 seyreltilmiş solüsyon kullanmak ise çok önemlidir.
Elinizde eğer %3’lük bir solüsyon varsa bunu eşit miktarda su ile karıştırarak kolayca %1,5 ‘lik solüsyona dönüştürmek mümkündür.
Hidrojen peroksiti kullanmanın başka bir yolu da ev tipi diş macunu yapmak için kabartma tozu ya da karbonat ile karıştırmaktır.
2 çay kaşığı hidrojen peroksiti 1 çay kaşığı kabartma tozu ile birleştirin ve bu karışımla dişlerinizi nazikçe fırçalayın.
Bu ev yapımı macunu haftada yalnızca 1-2 kez kullanmanız yeterlidir.
Bu 3 yönteme ek olarak değerlendirilebilecek diğer yöntemler ise şöyledir:
Aktif Karbon: Toz haldeki aktif karbon ile dişleri fırçalamanın diş beyazlamasına yardımcı olacağı ve dişlerden lekeleri çıkaracağı düşünülmektedir.
Aktif Karbon Satın AlKaolin kili: kil ile fırçalamanın dişlerdeki lekeleri çıkarmaya yardımcı olacağı düşünülmektedir.
Portakal, limon, muz kabukları ile dişleri ovmak ise dİş beyazlatmada kullanılan bir diğer alternatif yöntemdir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…