Dize lahana sarmak, ayağa ya da bacaklara lahana sarmak, hatta göğüslere lahana sarmak son zamanlarda sıkça söz edilen alternatif bir yöntem olarak karşımıza çıkIyor.
Vücuda lahana yaprakları sarmak eklem ağrılarından ve eklem iltihabından kurtulmak, romatizmal ağrıları azaltmak, ödem ve şişliği hafifiletmek başta olmak üzere çok çeşitli sebep ile uygulanıyor.
Dizlere ve diğer eklemlere lahana yaprakları sarmak ilk olarak Almanya’da yapılan bir araştırma neticesinde ortaya çıkmıştır.
Bu çalışmada lahana sargısı ile ağrı kesici ve enflamasyon önleyici etkisi olan ve ağrı kesici ilaçların temel maddelerinden biri de olan diclofenac isimli madde karşılaştırılmıştır.
Bu küçük ölçekli araştırmaya göre, kişilerin eklem ağrısı şikayetleri üzerinde lahana yaprakları bu maddeye kıyasla daha da iyi neticeler verebilmektedir.
Peki bu yaşam kalitesi arttırıcı, eklem ağrılarını hafifletici uygulama nasıl yapılmaktadır?
Lahanayı güzelce yıkayıp temizleyin, kurutun ve kalın damalarını bıçakla kesip çıkarın.
Geriye kalan kısımdan 3-4 geniş yaprak alın dizlerinizi güzelce sarın. Sabitlemek için sargı bezi ya da folyo kullanabilirsiniz.
Lahana yaprakları bu biçimde en az 1 saat kadar dizlerde kalabilir. Daha yüksek seviyede bir etki için yaprakları yatmadan önce sarabilir ve tüm gece dizlerde kalmasını sağlayabilirsiniz.
Dikkat!
Eğer cildiniz çok hassas ve kolayca alerjik reaksiyon alabilir bir yapıda ise temkinli olunuz.
Ayağa lahana sarmak ya da bacaklara lahana sarmak da aynı biçimde uygulanabilir. Bacak için daha çok sayıda yaprak kullanmanız önerilir.
Eğer bacaklara lahana sarma uygulamasını ağrılardan ziyade bacaklardaki yağların erimesine yardım etmek amaçlı uygulayacaksanız lahana yaprakları ile beraber bal da kullanabilirsiniz.
Lahana yaprağı memeye de uygulanabilmektedir. Lahananın memelerdeki kullanım sebebi emzirmeye bağlı göğüs ağrısını ve göğüslerdeki şişliği hafifletmeye yardımcı olmaktır.
Lahana yaprakları göğüslere birer kap gibi kavrayacak biçimde birer adet olarak sarılır. Sabitlemek için sütyen ya da atlet kullanılabilir.
Göğüsler için uygulama 20 dakika kadar yapılsa yeterli olacaktır. Göğsünüzün ısımaya başladığını hissettiğinizde yaprakları çıkarabilirsiniz.
Dize lahana sarmak ya da bacaklara lahana sarmak en yaygın uygulamalar olsa da vücudun başka farklı bölgelerine de bu uygulama yapılabilir.
Örneğin tiroid şikayetleri için boyun bölgesine ya da stres, yorgunluk, baş ağrısı gibi şikayetler sebebiyle baş kısmına uygulama yapıldığı bilinmektedir. Kafaya sarılan yaprakları sabitlemek için bir şapka kullanılabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…