Doğa yoksunluğu sendromu (nature deficit disorder), Richard Louv tarafından ortaya atılan bir kavramdır. Bu terim, çocukların ve gençlerin doğadan uzaklaşması ve doğal çevreyle sınırlı temas kurmalarının neden olduğu olumsuz etkileri ifade eder. Louv, modern yaşam tarzının artan teknoloji kullanımı, kentleşme ve iç mekan aktivitelerinin çocukların doğa ile temasını azalttığını ve bunun çeşitli sağlık ve psikolojik sorunlara yol açabileceğini öne sürmüştür.
Doğa yoksunluğu sendromu potansiyel etkileri şunlar olabilir:
Bu sendromun etkileri, bireyden bireye farklılık gösterebilir ve birden fazla faktörün etkileşimi sonucu ortaya çıkabilir. Doğa ile daha fazla temas kurmak, ailenin ve toplumun bu konuda farkındalığını artırmak, açık hava aktivitelerine daha fazla zaman ayırmak, doğal alanları ziyaret etmek gibi adımlar, doğa yoksunluğu sendromunun olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
DIM (Diindolilmetan), turpgiller ailesine ait sebzelerde doğal olarak bulunan bir bileşiktir ve hormon dengesini destekleyici…
Düşük östrojen, yaşlanmanın doğal bir parçasıdır ve sıcak basmaları, ruh hali değişimleri ve kemik kaybı…
Low estrogen is a natural part of aging that can lead to symptoms like hot…
Bergamot kabuğu, sağlık, mutfak ve cilt bakımı gibi birçok alanda fayda sağlayan çok yönlü bir…
Deodorantlarda kullanılan alüminyum bileşikleri, antiperspirant özelliği sayesinde terlemeyi azaltır. Ancak, meme kanseri, Alzheimer hastalığı, hormonal…
Evde kullandığınız bazı ürünler sağlığınız üzerinde ciddi riskler oluşturabilir. Kokulu mumlar ve yapay oda kokuları,…