Dulavrat Otu Neden Yasaklandı?
Dulavratotu (Arctium lappa) doğada kendiliğinden yetişen ve ziraii olarak yetiştiren bir bitkidir. Kök bazen yiyecek olarak da kullanılır. Kök, yaprak ve tohum ilaç yapımında kullanılır. Sıklıkla her kısmı şifahen kullanılır.
İnsanlar mikropları öldürmek, ateşi düşürmek ve kanı temizlemek için dulavratotu kullanırlar. Ayrıca soğuk algınlığı, kanser, anoreksiya nervoza, gastrointestinal (GI) şikayetler, eklem ağrısı (romatizma), gut, mesane enfeksiyonları, sifiliz komplikasyonları ve akne ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılır.
Dulavratotu aynı zamanda yüksek tansiyon, damar sertliği ve karaciğer hastalığı için de kullanılır. Bazı insanlar cinsel dürtüyü artırmak için dulavratotu kullanır.
Dulavratotu kuru cilt (iktiyoz), akne, sedef hastalığı ve egzama için cilde sürülür. Krem yapımında kullanılabilir.
Bu bitki yasaklanmış ve satışı sınırlanmıi bir tür değildir. Ancak sıklıkla isim benzerliğinden yasaklı ve zehirli türler ile karıştırılması söz konusudur.
Bitkinin zehirlenmelerle ve yasaklarla ilişkilendirilmesinin sebebi güzel avrat otu (belladonna kökü) ve ölümcül it üzümü ile karıştırılmasıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…
Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…
Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…
Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…