Duygusal yeme (emotional eating); stres, üzüntü veya sıkıntı anlarında yiyecek tüketme eğilimini ifade eder.
Duygusal bir tepki olarak yiyecek tüketme davranışıdır. Genellikle kişinin stres, üzüntü, sıkıntı veya sıkıcı bir duygu durumunda olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Duygusal yemek yoluyla kişi, duygusal rahatlama veya tatmin arar.
Birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. İşte bazı yaygın nedenler:
Duygusal Yeme ile Nasıl Başa Çıkılır?
1. Duygusal yeme nasıl engellenir? Bu eğilimi engellemek için duygusal farkındalık geliştirmek, alternatif stres yönetimi stratejileri kullanmak ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmak önemlidir.
2. Duygusal yemek yeme ile nasıl başa çıkabilirim? Bu durum ile başa çıkmak için profesyonel destek alabilir, duygusal farkındalık geliştirebilir, alternatif stres yönetimi tekniklerini deneyebilir ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturabilirsiniz.
3. Duygusal yeme alışkanlığı ne zaman endişe verici hale gelir? Kişinin fiziksel ve duygusal sağlığını olumsuz etkiliyorsa veya kontrol edilemez hale gelirse endişe verici olabilir. Bu durumda bir uzmandan yardım almak önemlidir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…