E vitamini yağı cildiniz için mucize etkilere sahip olabilecek bir bakım yağıdır. Kabukluk yemişler, tohum gıdalar ve bazı yeşil yapraklı sebzelerde doğal biçimde bulunan temel bir vitamin olan E vitamini, uzun yıllardır cilt bakım ürünlerinde de popülerdir.
E vitamini, kıymetli bir antioksidandır ve cilt sağlığının korunmasında etkili olan anti inflamatuar özelliklere sahiptir.
Yüzünüzü yıkayın ve kurulayın. Temizleme, cilt bakım rutininin her zaman ilk ve en hayati adımıdır.
Hassas cildiniz varsa, E vitamini yağını hindistan cevizi yağı, zeytinyağı veya badem yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırır.
Cildiniz hassas değilse direkt uygulama yapabilirsininiz.
Bezelye büyüklüğünde yağ parmak ucunuza alın ve nazikçe cildinize uygulayın.
Kuru bir cildiniz varsa yağı gece boyunca cildiniz üzerinde bırakabilirsiniz.
Sizi rahatsız ediyorsa ya da cildiniz hassassa uygulamadan 15 dk sonra yağı yüzünüzü ılık su ve temizleyici ile yıkayabilirsiniz.
E vitamini, cildinize birçok yönden fayda sağlayabilir. Ancak her cilt tipine uygun değildir ve her cilt tipine aynı biçimde uygulanmaz.
Yağlı ve hassas ciltlerde e vitamini; ciltte yalnızca 15 dakika bekletilmelidir.
Çok yağlı ciltler için oral E Vitamini takviyeleri de daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak E vitamini takviyesini kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılmalıdır.
Kuru ve normal ciltlerde E vitamini uygulaması bütün bir gece boyunca ciltte kalacak şekilde yapılabilir.
Bu yağ yüzünüzü yakmaz. Ancak küçük alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Gene de E Vitamini kullanımına bağlı ciddi bir hasar bildirilmemiştir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…