Eğir kökü, eğir otu isimli bitkiden elde edilir. Bitkinin yalnızca kökü değil ve yeşil kısımları da kullanılabilir. Bitki sulak arazilerde yetişir.
hazanbel otu ve vacha isimleriyle de bilinir.
Harici ve dahili olarak alternatif tıpta önemli bir yere sahiptir. Harici olarak genellikle romatizma ve romatizmaya bağlı ağrılar için kullanılır.
Dahili olarak ise genellikle sindirim sistemi sorunlarında tercih edilir. Gaz, karın ağrısı, sindirim yavaşlığı, iştahsızlık gibi sorunlar başta gelir.
Öksürük, balgam ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerde de başvurulan eğir otu, bu tür şikayetler için tuzlu su ile bir arada kullanılır.
Eğir kökü çok zayıf ve kilo almak isteyen kişilerin de yardımına koşar. İştah açıcı etkisinden faydalanmak için eğir otu bitki çayı olarak demlenerek tüketilir.
Bitki kökleri sapsı yapıdadır. Sigara bırakma döneminde kullanılacak ise kurutulmuş halde tercih edilir. Bu saplar ağızda çiğnenerek kullanılır.
Eğir kökü aniden bastıran sigara içme isteğini azaltacaktır. Hazanbel kökü sigara bırakma amaçlı çay olarak da demlenebilir. Çayı için bitki toz halde tercih edilebilir.
Eğir otu sivilce ve sivilce izlerinden kurtulmak için harici olarak kullanılır.
Bitki kurutulduktan sonra toz hale getirilmiş bir halde olmalıdır.
Eğirotu tozu su ile karıştırılarak macun hazırlanır. Bu macun sivilce ve sivilce lekeleri üzerine bir pamuk yardımı ile uygulanır.
Bu iki bikti prostat sorunu için bir arada kür olarak kullanılır.
Oldukça etkili olan bu kür için tohumlar ve hazanbel kökü bir arada kaynatılır, bal ile karıştırılır ve çay gibi tüketilir.
1 tatlı kaşığı eğir kökü tozu ve 1 çay kaşığı kadar kereviz tohumu çay tarifi için yeterli olacaktır.
Hazanbelli çayı, prostata hem destek tedavi olarak hem de prostattan korunmak amaçlı tercih edilebilir.
Eğir otu oldukça etkili, tesirli bir bitkidir. Eğer bu bitkiyi kullanacaksanız mutlaka bir uzmandan destek almanız ve size uygun dozlamayı yaptırmanız önerilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…