Ekinezya Çayı

Ekinezya Çayı Uyku Getirir mi? Zayıflatır mı?

Ekinezya çayı, görüntüsü ile de papatyayı andıran, papatyagiller ailesinden şifalı bir bitki olan ekinezya bitkisi ile hazırlanır. Ekinezya, kirpi otu ismi ile bazı yörelerde anılır.

Pembe, turuncu, sarı, beyaz.. çok çeşitli renklerde ekinezya bitkisini doğada görmek mümkündür.

Ekinezya en yaygın biçimde demlendikten sonra bitki çayı olarak tüketilmektedir. Gıda takviyesi formları da ekinezya hapı olarak piyasada mevcuttur.

Ekinezya Çayı Faydaları Neler?

Ekinezya bitkisi vücudun direncini arttıran ve antibakteriyel özelliğe sahip bir bitkidir. Nezle, grip gibi hastalıklarda sık sık tercih edilir. Hastalığın ilk belirtileri ile beraber kullanılmaya başlandığında, şikayetleri azaltır ve hastalığın daha hafif seyir etmesini sağlar.

Grip ve nezleye karşı 1 tatlı kaşığı bal ve biraz limon ile kullanımı önerilir. Bu karışım soğuk algınlığına bağlı baş ağrısını ve burun tıkanıklığını da yok edici etkiye sahiptir.

Ekinezya bitkisi hoş kokulu ve tatlımsı hoş bir lezzettedir. Sakinleştirici, rahatlatıcı etkiye de sahiptir.

Ekinezyanın kozmetik sektöründe de kullanımı yaygındır. Ezilerek krem haline getirilen bitki özellikle kronik cilt kaşıntılarında, tahrişlerde çok etkilidir.

Ekinezya Çayı Zararları Var mı?

Dikkat!

  • Ekinezya aşırıya kaçıldığında ishal yapıcı etkiye sahiptir.
  • Otoimmun hastalığa sahip kişilerce kullanımı önerilmez.
  • Bahar alerji olan kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir.

Ekinezya çayı sinüzit için de tercih edildiği bilinmektedir. Fakat 10 günden daha fazla kullanılmamalıdır.

Ekinezya Çayı Uyku Yapar mı?

Bitkinin rahatlatıcı etkisi olduğunu söylemiştir. Yatmadan kısa süre önce tüketildiğinde uykuya geçişi kolaylaştırıcı etkisi olduğu da bilinmektedir.

Ekinezya Günde Kaç Bardak İçilir?

Günde 2 fincan kadar tüketime uygundur. Rutin biçimde her gün, siyah çay gibi tüketime uygun bir çay değildir. Zaman zaman alternatif bir çay olarak; nezleden, gripten korunmak amacı ile tercih edilmelidir.

Ekinezya Çayı Zayıflatır mi?

Bu bitkinin zayıflamaya destek sağladığını ispatlayan bir çalışma yoktur. Fakat yüksek antioksidan değerine sahip olduğu bilinmektedir.

Şimdi Satın Al

Ekinezya Türkiye’de Nerede Yetişir?

İklim açısından çok seçici olmayan bir bitkidir, Çok aşırı kuraklığın olmadığı, ülkemizde neredeyse her ilde yetiştirmeye uygundur.

Aydın, Muğla, İstanbul ekinezya üretiminin sık yapıldığı illerin başında gelir.

Şimdi Satın Al

Ekinezya Yağı

Bitkinin öz yağı çıkarılarak saç bakımı ve cilt bakımı için kullanılır. Ekiznzya yağı, küçük sıyrık ve yaralanmalarda da kullanılır, iyileşmeyi hızlandırır.

 

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Çin Geveni Telomer İlişkisi

Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…

6 gün önce
  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 hafta önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

2 hafta önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

3 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

1 ay önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

1 ay önce