Elma Sirkesi Cilde Nasıl Uygulanır? Cilde Faydaları
Elma sirkesi, bir fermantasyon süreci ile yalnızca elmalardan elde edilir.
Sıvı formdadır ve yemeklerimize lezzet katmanın ötesinde cildimiz içinde faydalıdır.
Topikal olarak ciltte kullanıldığında genellikle toner (tonik) olarak uygulanır ancak aynı zamanda leke tedavisi için de destekleyicidir.
Elma sirkesi, doğal olarak asidik bir pH’a sahiptir ve dış deri tabakasının pH’ını dengelemeye yardımcı olabilir.
Antibakteriyel ve keratolitik özelliklere sahip asetik asit içerir ve ayrıca nazik bir kimyasal eksfoliant olan malik asit içerir.
Elma sirkesi hakkında ileri sürülen iddiaların çoğunu destekleyecek yeterli bilimsel kanıt olmamasına rağmen, teorik olarak elma sirkesinin potansiyel cilt faydalarını şu şekildedir:
Cildin pH’ını dengeler: Dış deri tabakasının pH’ını dengelemeye yardımcı olur. Doğru miktarda yağ üretmek ve akne ile mücadele etmek için cildi destekler.
Kimyasal eksfoliant malik asit çoğu AHA’dan daha hafif olduğu için, tüm cilt tipleri için uygun olduğu kabul edilir.
Ancak elma sirkesinin diğer bileşenleri cildi tahriş edebilir ve kurutabilir. Araştırmalar, elma sirkesinde bulunan asetik asidin kimyasal yanıklara neden olabileceğini göstermektedir. Bundan kaçınmanın kolay bir yolu, eğer çok sertse, formülü tavsiye edilenden daha fazla seyreltmektir. Ve sirkeyi seyrelteden cilde uygulamaktan kesinlikle kaçınmak gerekir.
Elma sirkesi çok güçlüdür ve bahsettiğimiz gibi kimyasal yanıklara neden olabilir. Bu nedenle, cilde uygulanmadan önce daima suyla seyreltilmelidir.
Genellikle bir ölçü elma sirkesi ve dört ölçü su oranında seyreltme yapılır. Eğer cildiniz hassassa su oranı daha da arttırılmalıdır.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…