Bitki Bakımı

En Hızlı Çiçek Çoğaltma Tekniği

En Hızlı Çiçek Çoğaltma Tekniği

Bitki çoğaltmak, bitki koleksiyonunuzu genişletmenin en ucuz ve en iyi yoludur. Çiçek çoğaltma konusunda yeniyseniz, bunu tam olarak nasıl yapacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bitki çoğaltmanın en popüler ve en hızlı üç yolunu teste tabi tuttuk!

En Hızlı Çiçek Çoğaltma Tekniği

Suda Çoğatma

Bu, bir bitkiyi çoğaltmanın açık ara en yaygın ve en basit yoludur. Tek yapmanız gereken, düğümü olan bir bitkinin kesimini yapmaktır. Suda çoğalma konusunda başarılı olan bitkiler Pothos, bazı Philodendron ve Monstera olarak listelenebilir.

Nasıl yapılır?

  1. Kesiminizi yapın: Kesiminizi (temiz makas veya bıçak kullanarak) suya koyacağınız asma parçası üzerinde olacak şekilde yapmanız gerekir.

  2. Suya koyun ve bekleyin: Ana bitkinizden kesimi yaptıktan sonra kesiminizi alıp suya koyun. Daha sonra köklerin büyümeye başlaması için birkaç hafta bekleyeceksiniz.

  3. Saklama: Kökler yaklaşık beş santim uzunluğa ulaştığında toprağa nakledebilirsiniz. Bitkiniz bu noktada suda oturmaya alışacağından, ilk birkaç hafta toprağı nemli tutmayı unutmayın.

Tecrübelerime göre bu yöntem en iyisidir çünkü en az çaba ve beceriyi gerektirir. Oldukça da hızlıdır.

Bölerek Çoğatma 

Bölme yöntemini çok çeşitli bitkiler için kullanabilirsiniz. Bu yöntem için en iyi bitkiler “yavru” veya sürgün yetiştiren bitkilerdir. Bu yöntemle çoğaltılan en popüler bitkilerden biri Çin Para Bitkisidir (diğer adıyla Pass It on Plant). Yavru yeterince büyüdüğünde ve kendi köklerine sahip olduğunda genellikle bölünebilir haldedir.

Nasıl yapılır?

  1. Yavruları çıkarın: Bitkiyi saksıdan çıkarın, kök topunu gevşetin (ve gerekirse bitkiyi ayırmak için kökleri yavaşça çözün). Yavruları çıkarın. Bu yöntemde herhangi bir şeyi kesmeye gerek yoktur.

  2. Yavruların saksısını değiştirin: Yavruları taze, nemlendirilmiş toprakla yeni bir saksıka alın ve her zamanki gibi bakımını yapın.

Yapraktan Çoğaltma

Bazı bitkileri bir yaprak parçasından yeniden yetiştirebilirsiniz. Örneğin, bir yılan bitkisinin bir yaprağını kesip suya attığınızda alttan kökler çıkacaktır. Ayrıca Peperomia bitkisinden bir yaprak alıp nemli toprağa yapıştırabilirsiniz. Yaprak bir süre sonra minik yapraklar çıkarmaya başlayacaktır. Ancak bu o kadar da hızlı bir yöntem değildir.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Çin Geveni Telomer İlişkisi

Çin geveni (Astragalus membranaceus), geleneksel Çin tıbbında önemli bir bitki olup, bağışıklık sistemini destekleyici ve…

6 gün önce
  • Tarif

Fıstık Şeklinde Tatlı Tarifi

Antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, hem lezzeti hem de görselliğiyle özel günlerde fark yaratır.…

2 hafta önce
  • Saç Bakımı

Babassu Yağı Nedir? Saça Faydaları Nelerdir?

Babassu yağı, hafif yapısıyla dikkat çeken, saçı nemlendiren, onaran ve elektriklenmeyi azaltan doğal bir yağdır.…

2 hafta önce
  • Sağlık

Kıvırcık Nane PCOS için Etkili mi? Bilimsel Çalışmalar Ne Diyor?

Kıvırcık nane (Mentha spicata) çayı, bilimsel araştırmalarla desteklenen doğal bir yöntem olarak, Polikistik Over Sendromu…

3 hafta önce
  • Tarif

Kimchi Baharat Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Kimchi baharat karışımı, Kore mutfağının vazgeçilmez bir öğesi olan kimchi’ye otantik lezzetini kazandırır. Gochugaru, balık…

1 ay önce
  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

1 ay önce