Enginar suyu, enginar yapraklarından veya gövdesinden elde edilir. Kaba biçimde kaynatma ya da damıtma ile elde edilir.
Genellikle sağlık faydaları nedeniyle tüketilir. İşte enginar suyunun bazı faydaları:
Enginar suyu karaciğer sağlığına olumlu etkileri nedeniyle önemlidir. Enginar yapraklarında ve gövdelerinde bulunan silymarin, karaciğer fonksiyonlarını destekleyen bir flavonoiddir.
Silymarin, karaciğer hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur ve karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına katkıda bulunur.
Ayrıca kolin adlı bir besin maddesi içerir ve bu da karaciğerin yağ metabolizmasına yardımcı olur.
Özellikle karaciğer hastalıkları veya yağlı karaciğer gibi karaciğerle ilgili sorunları olan kişiler için önerilen bir içecektir.
Ancak, herhangi bir ciddi karaciğer hastalığı olan kişiler öncesinde doktorlarına danışmalıdır.
Genellikle içme suyu ya da meyve – sebze suları ile karıştırılarak kullanılır. Sıklıkla çevre su bardağı enginar suyunun üzeri su ya da meyve – sebze suyu ile tamamlanarak tüketilir.
Enginar suyunu evde taze olarak hazırlayabilirsiniz ya da hazır olarak satın alınabilir. Kaynatma yöntemi ile evde hazırlanan suyun taze olarak tüketilmesi önerilir.
Enginarın sağlık faydalarından yararlanmak için ayrıca enginar tozu ya da enginar sirkesi tercih edilebilir. Enginar tozu yoğurda, salatalara eklenerek tüketilebilir. Ya da çay olarak demlenebilir.
İçeriğinde bulunan lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller nedeniyle sağlıklı bir içecektir. Ancak, doğrudan zayıflamaya neden olacak bir içecek değildir.
Özellikle düşük kalorili bir içecek olduğu için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tercih edilebilir. Ancak, sadece enginar suyu tüketmek zayıflama için yeterli değildir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…