Epsom tuzu en iyi banyo tuzu bileşenlerinden bir tanesidir.
Magnezyum sülfat ya da İngiliz tuzu olarak da anılan bu tuzu sadece banyoda değil çok çeşitli amaçla evinizde kullanabilirsiniz.
Öyle ki Epsom tuzun evlerde kullanımın 17. yüzyıla kadar dayanır. İlk olarak İngiltere’de Surrey kentinde acı bir tuzlu su kaynağından damıtılmıştır. Ve bu nedenle ingiliz tuzu da bu tuzun diğer bir adıdır.
Epsom, magnezyum ve sülfat minerallerinin bir bileşiğidir. Ve geleneksel tuzdan farklıdır.
Görüntüsü tıpkı sofra tuzu gibidir. Ufak ve renksiz kristallerden meydana gelir. Ancak sofra tuzu ya da kaya tuzu sodyum klorürden oluştuğu için bu iki tuz tamamen farklı iki tuzdur. Kullanım biçimleri ve faydaları da farklıdır.
Şimdi Satın AlMagnezyum sülfat vücudumuz da ihtiyaç duyduğu bir bileşendir. Günümüzde çoğu kişi eksikliğini ve buna bağlı olumsuzlukları deneyimlemek zorunda kalır.
Vücudumuzdaki bu önemli maddenin eksikliği genellikle reçeteli ilaçların aşırı kullanımı, işlenmiş ve fastfood besinlerin yoğun tüketimi gibi çeşitli sebeplerden kaynaklıdır.
Epsom tuz, aynı zamanda kas ağrıları ve kuru cilt tedavisinde kullanılabilen doğal bir anti-enflamatuar ve eksfoliandır.
Haydi gelin bu mucize tuzu daha yakından inceleyelim ve onu nasıl kullanabileceğimize bir bakalım!
Epsom tuzu en yaygın biçimde banyo tuzu olarak kullanılan bir tuzdur. Banyoda ılık suda çözünen Epsom, deriden kolayca emilir ve hızla vücudumuzda çalışmaya başlar.
Tuz içeriğindeki magnezyum iyonları moleküllerinden ayrılır. Ve serotonin üretimini teşvik ederek adrenalinin ve stresin olumsuz etkilerini azaltır.
Deriden emilen epsom tuzları ayrıca eklemlerdeki kas gerginliğini, kas ağrılarını ve iltihabı hafifletmeye çalışır. Dahası kan dolaşımını iyileştirmeye ve ciddi kardiyovasküler hastalıkları önlemeye destek verir.
Epsom tuzları ayak ağrılarını ve yorgunluğu almak için de kullanılan bir tuzdur. Ayrıca ayak mantarı üzerinde de oldukça etkilidir.
Kaşıntı ve yanmayı hafifletmek, ayakların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmak için ılık suya yarım bardak magnezyum sülfat ekleyin. Ve ayaklarınızı bir saat kadar suda bekletin.
Şimdi Satın AlTuzu cildinizde de kullanabilirsiniz.
Nemli cilde bir avuç Epsom tuzu sürerek ölü hücrelerden kolayca kurtulabilir ve cildinizin daha sağlıklı, yumuşak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Tuz, ciltteki fazla yağı ve özellikle siyah noktaları da temizler.
İngiliz tuzu ile saçlara volume katmak da mümkündür.
Saç kremi ve tuzu eşit miktarda karıştırın. Islak saçlara uygulayın. Ve daha sonra 15 dakika kadar bekletip durulayın.
Epsomu evinizde temizlik yaparken de kullanabilirsiniz. Öyle ki epson tamamen doğal bir temizlik malzemesi görevi görür.
Özellikle tava ve tencereleri yapışan yemek kalıntılarını çitilemeye gerek kalmadan çıkarmanıza yardımcı olur.
Ayrıca derz aralarındaki kirler konusunda da oldukça güzel sonuçlar verir.
Dahası çamaşır makinası temizliğinde de epsoma başvurabilirsiniz.
Son olarak bahçe haşereleri ve sümüklü böceklerden kimyasal ilaçlar olmadan kurtulmak istiyorsanız epsom tuz ile çok güzel sonuçlar alabilirsiniz!
Şimdi Satın Al
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…