Sağlık

Eşkina Taşı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Eşkina taşı, ılıman denizlerde yaşayan eşkina balığı türlerinin kafasında bulunan iki taş şeklinde sert mineraldir. Bu taşın diğer adı otolit taşıdır. Eşkina balığı taşı, balık taşı olarak da bilinir.

Balık taşı, tıbbi ve alternatif tıp uygulamalarında kullanılan doğal bir tedavi yöntemidir. Safra kesesi ve böbreklerde oluşan hastalıkların tedavisinde, ayrıca iltihapların atılmasında kullanılabilir.

Ağrılı ve sancılı böbrek taşlarının tedavisinde kullanılır. Bu taş, böbrek taşlarını eritmek veya düşürmek için doğal bir yöntem olarak tercih edilir. Ayrıca, iltihapların tedavisinde etkili olabilir. Taşlar, öğütülüp un haline getirildikten sonra limon suyu ile karıştırılarak tüketilebilir ve birçok hastalığın tedavisine yardımcı olabileceğine inanılır.

Uzun yıllardır doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Doktor kontrolünde ve tavsiyesi ile birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Vücuttaki idrar yolu enfeksiyonları gibi sorunların tedavisinde de etkili olabilir.

Taşlar bütün halde ya da toz halde demin edilebilr, bütün haldeki taşlar kolayca öğütülebilir ve kullanılabilir.

Eşkina taşı kullanımı konusunda, bir doktordan danışmanlık almak önemlidir. Özellikle safra kesesi ve böbrek taşı gibi ciddi sağlık sorunları varsa, doktor gözetiminde bu taşı kullanmak daha güvenli olacaktır.

Doğal bir tedavi yöntemi olarak bilinir, ancak herhangi bir tedaviye başlamadan önce uzman tavsiyesi almak her zaman önerilir.

Eşkina Taşı Hazırlanışı: Nasıl Kullanılır?

Genellikle bir su bardağı zeytinyağı ile 20 limonun suyu karıştırılır. Ardından 10 adet eşkina taşı havanda iyice ezilerek bu karışıma eklenir. Karışımın ağzı sıkıca kapatılır ve karanlık bir yerde 10 gün boyunca bekletilir.

Bu süre sonunda, her gün bir fincan bu karışımdan içilir.

Lütfen eşkina taşı veya alternatif tedavi yöntemlerini kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmayı unutmayın.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu 

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

1 ay önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

1 ay önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

2 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

2 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

2 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

2 ay önce