Esmer şeker yapımı oldukça kolaydır. Esmer şeker; sıradan toz beyaz şekerin daha az rafine edilmiş bir versiyonudur.
Genel olarak unlu mamüllere daha fazla nem verir, ancak nihai ürünün rengini veya dokusunu da değiştirebilir.
Lezzetli ve cesur bir tada sahip olan esmer şeker, çoğu zaman elinizin altında olması gereken harika bir kiler malzemesidir.
Şekerin rengi ne kadar koyu olursa aroması da o kadar güçlü olur. Çoğu tarifte beyaz şekeri 1:1 oranında esmer şekerle değiştirebilseniz de, eklenen pekmezin rengi değiştirebileceğini ve daha güçlü bir tat katabileceğini unutmayın.
Pekmez; protein, mineraller, manganez, potasyum ve B6 vitamini gibi vitaminler içermesine rağmen, kahverengi şeker beyazdan daha sağlıklı değildir ve kalori içeriği her ikisinde de benzerdir.
Hiçbiri beslenme açısından üstün değildir. Gene de şekerde veya herhangi bir gıda maddesinde ne kadar az işlem yapılırsa o kadar iyi olarak kabul edilir.
Malzemeler
Hazırlanışı
Beyaz şeker ve pekmezi bir kapta karıştırın. İyice karışana kadar bir tahta kaşık veya mikser ile bu işlemi tamamlayın.
Şekerin kurumasını önlemek için kahverengi şekeri hava geçirmez bir kapta saklayın.
Bu tarifte, her bir fincan beyaz şeker için sadece 1 yemek kaşığı pekmez kullanır, ancak pekmez miktarını, esmer şekerinizin daha açık veya daha koyu olmasını istediğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Esmer Şeker yapmak için tercih edilen daha nadir yöntemler ise şöyledir:
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…