Cilt Bakımı

Ev Yapımı Yosun Maskesi Tarifi: Az Malzemeli

Ev Yapımı Yosun Maskesi Tarifi

Yosun tam manası ile bir cilt süper besinidir. Deniz yosunları kolajen üretimini destekleyen vitaminler, makro mineraller, iz mineraller, polisakkaritler ve antioksidanlar ile doludur.

Deniz yosunları; potasyum, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve bakır gibi makro minerallerin yanı sıra selenyum, demir, çinko, manganez ve molibden gibi 70’in üzerinde eser mineral de dahil olmak üzere herhangi bir gıdanın en geniş mineral yelpazesinden birini sunar.

Bakır, çinko, magnezyum, fosfor ve manganez gibi mineraller kollajen sentezi için gereklidir. Neyse ki, gerçek kollajenden farklı olarak, birçoğu doğrudan emilebilir.

Örneğin, magnezyum cilt tarafından iyi emilir, bu nedenle kasları gevşetmeye yardımcı olmak için banyo tuzlarında çok yaygın olarak kullanılır. 

Kalp ve deniz yosunu karoten (A vitamini öncüsü), B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (niasin), B-9 (folat), C, E ve K1 vitaminlerini içerir. Bu kıymetli vitaminler genel cilt sağlığını destekler.

Bu vitaminler ayrıca genellikle bir antioksidan etkiye sahiptir.

Öyleyse gelelim tarifimize!

Ev Yapımı Yosun Maskesi Tarifi: Kelp ve Chlorella ile

Malzemeler

  • Yarım çay kaşığı kelp yosun tozu
  • Yarım çay kaşığı Chlorella (klorella) tozuSpirulina da kullanılabilir ancak cilde geçici olarak açık sarı bir ton verebileceği için ilk tercih olmamalı-
  • 1 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt veya aloe vera jeli veya 2 çay kaşığı cilt besleyici diğer bir yağ
  • 1-2 damla cildi besleyici etkisi olan esansiyel yağ -isteğe bağlı- (Yosunun çok da hoş olmayan kokusunu dengelemek için özellikle çiçek kokuları iyi birer tercih olacaktır.)

Hazırlanışı

  • Uçucu bir yağ kullanıyorsanız, onu yosun – klorella tozuna ekleyin ve tamamen karıştırın.
  • Yoğurt/aloe vera jeli/yağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Gerekirse, karışım pürüzsüz, sürülebilir bir kıvama gelene kadar daha fazla sıvı ekleyin. (Yoğurt veya aloe vera kullanıyorsanız, genellikle su eklenir; yağ kullanıyorsanız, daha fazla yağ eklenir.)

Nasıl Saklanır?

Küçük bir cam kaba maskesiniz aktarın ve ağzı kapalı biçimde buzdolabınsa saklayın.

Bu maske oldukça kısa ömürlü ve hızlı kullanıma yöneliktir. Gene de 2 güne kadar buzdolabınsa saklanabilir.

Yosun Maskesi Nasıl Kullanılır?

  • Maskeyi küçük tahta bir kaşıkla alın. Ardından parmak uçlarınızı kullanarak yüzünüze ve boynunuza uygulayın.
  • Uygularken nazikçe pul pul dökmek için dairesel, sürtünme hareketleri kullanın.
  • 15-30 dakika maskeyi cildinizde bekletin, sonra durulayın. Nemlendiricinizi uygulayın.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Beslenme

Taze Kişniş Tadı Neden Sabun Gibi?

Taze kişnişin sabun gibi algılanmasının temel nedenleri genetik yatkınlık, kimyasal bileşim, kültürel alışkanlıklar ve psikolojik…

5 saat önce
  • Beslenme

Sahte Zeytinyağı İçinde Ne Var?

Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…

1 gün önce
  • Sağlık

Ruj Sağlığa Zararlı mı?

Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…

4 gün önce
  • Sağlık

Lip Balm Bağımlılık Yapar mı?

Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…

4 gün önce
  • Sağlık

Brassaiopsis Glomerulata Nedir? Faydaları

Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…

5 gün önce
  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

2 ay önce