Evde kimyasal peeling yapımı mümkün mü? Nasıl hazırlanır? Nasıl uygulanır? Tüm bu soruların yanıtları için yazımıza göz atın!
Kimyasal peeling, daha genç görünen ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olabilir.
Peeling için bir dermatoloğa ya da estetisyenden destek alabilirsiniz ama uygulamayı evde yapmayı da tercih edebilirsiniz.
Kimyasal peeking cilt soyma işlemi için glikolik asit içerenler ürünler en popüler olanlarıdır.
Glikolik asit, ananas ve şeker pancarı gibi bitkilerden elde edilir; cilt bakım ürünlerindeki görevi cildin çeşitli şekillerde daha genç ve taze görünmesine yardımcı olmaktır.
Cilt üç katmandan oluşur: epidermis—dış, koruyucu katman; epidermisin hemen altında yer alan dermis;—yağ, bağ dokusu ve daha büyük kan damarları ve sinirlerden oluşan derinin en derin tabakası.
Orta tabaka, dermis, üç cilt tabakasının en kalınıdır. Cildin kalınlığının %90’ını oluşturur ve cilde dayanıklı ve güç veren kollajen adı verilen bir protein ağı tarafından bir arada tutulur.
Kolajen yıkımı, cildin yaşla birlikte ince çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmesinin nedenlerinden biridir. Glikolik asidin yaptığı şey, üst dermiste kollajen üretimini teşvik etmektir. Kollajen üretimindeki bu artış ve dermisin yeniden yapılandırılması cilt kalınlığını artırabilir, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltabilir.
Glikolik asit de bir eksfolianttır. Asit, ölü deri hücrelerini bir arada tutan bağları yok ederek, onların kabuklarından ayrılmalarını ve yeni cilt hücrelerinin büyümesi için yer açmalarını sağlar. Sonuç, daha parlak, daha yumuşak, daha pürüzsüz bir cilt ve daha eşit bir cilt tonudur.
Daha yüksek konsantrasyonlar mevcut olsa da, glikolik asit gibi alfa hidroksi asitlerin, konsantrasyonu %10 veya daha azsa tüketici kullanımı için güvenli olarak kabul edilir. Daha güçlü bir ürün kullanmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanınına danışılmalıdır.
Kimyasal peeling bir soyma işlemi olarak kabul edildiğinden, yavaş yavaş başlamak gerekir.
Kısa bir süre içinde çok sık uygulama önerilmez.
Glikolik asit kabuklarının kümülatif bir etkisi vardır, bu nedenle en fazla haftada bir kez sıklıkla yeterli bir sayıdır.
Kullanılan ürünün gücüne ve cildinizin ona nasıl tepki verdiğine göre bu sıklık değişebilir.
Dikkat!
Cildinizde glikolik asit kullanmaya başladığınızda, özellikle de cildiniz hassassa, muhtemelen bir miktar soyulma ve kızarıklık yaşanır.
Aşırı soyulma ve yoğun kızarıklık yaşarsanız, ürünü kullanmayı bırakın ve dermatoloğunuza danışın.
Retinoidlerde olduğu gibi, glikolik asit de cildi zararlı UV ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir. Uygulamalar sürecinde cildinizi güneş kremi ile koruyun.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Zeytinyağı, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olmasına rağmen, piyasada sahte ürünlerle karşılaşma riski bulunmaktadır. Sahte…
Rujların sağlığa zararlı olup olmadığı, içeriklerinde kullanılan maddelere ve kullanım alışkanlıklarına bağlıdır. Doğal ve kaliteli…
Lip balm doğru şekilde kullanıldığında dudak sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırı kullanım, psikolojik bir alışkanlık…
Brassaiopsis glomerulata, özellikle Güneydoğu Asya’da, Vietnam ve Çin gibi bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Araliaceae…
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…