Evde Sıcak Çikolata Yapımı
Özellikle kış ayları geldiğinde siz de sıcak çikolataya bayılıyor ancak hazır alternatiflerin içerikleri gözünüzü korkutuyorsa bu tarif tam size göre!
Hazır çikolata toz karışımlarının içerik listesine hiç göz attınız mı? Onlarca farklı madde nasıl da bir araya gelmiş?
ŞEKER, MISIR ŞURUBU, BİTKİSEL YAĞ (KISMEN HİDROJENLENDİRİLMİŞ HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA HURMA VE HİDROJENLENMİŞ SOYA FASÜLYESİ), SÜT TOZU, DİĞER SÜT ÜRÜNLERİ KATILARI, ALKALİ İLE İŞLENMİŞ KAKAO VE %2’DEN AZ SELÜLOZ SAKIZI, YAĞSIZ SÜT, TUZ, SODYUM KAZEİNAT, SODYUM SİTRAT , DİPOTASYUM FOSFAT, SODYUM ALÜMİNOSİLİKAT, MONO- VE DİGLİSERİTLER, GUAR GUM, SUNİ TATLAR… işte böyle uzayıp giden bir liste!
Evet gerçekten de göz korkutucu!
Peki bu durumda ne yağacağız? Sıcak çikolata içmekten vazgeçmeyeceğime göre, iş başa düştü demektir.
Evde kendi sıcak çikolata toz karışımımız hazırlayabiliriz. Üstelik bu gerçekten çok kolay, pratik ve az malzemeli olacak!
Evde Sıcak Çikolata Yapımı için Malzemeler
Hazırlanışı
Hindistan cevizi şekerini kahve değirmeni içinde çok ince bir kıvama gelinceye kadar öğütün. Eğer tuzunun kalınsa onu da değirmene dahil edin.
Hazır olan hindistan ceviz şekerini ve tuzu; geniş bir kap içinde kakao tozu ve tarçın ile iyice karıştırın.
Tüm malzemeler iyice harmanlandığında sıcak çikolata tozunuzu bir cam kavanoza aktarın. Ağzı kapalı olacak şekilde oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
1 çorba kaşığı tozu, 1 su bardağı sıcak süt, hindistan cevizi sütü veya su ile bir araya getirin. Güzelce karıştırın ve afiyetle tüketin.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…
At kuyruğu otu, silika ve mineraller açısından zengin bir bitkidir. Geleneksel tıpta kemik sağlığı, saç…
Sarı kil, doğal mineraller açısından zengin bir kil türüdür ve cilt bakımında, saç bakımında ve…
Kav mantarı (Fomes fomentarius), halk arasında "ağaç mantarı" veya "çakmak mantarı" olarak da bilinir. Genellikle…
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi, geleneksel tıpta da birçok sağlık sorununa…