Meditasyon Yapmak

Farkındalık Meditasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Farkındalık meditasyonu; zihninizde dolanıp duran düşünceleri yavaşlatmayı, olumsuzluktan kurtulmayı ve hem zihninizi hem de bedeninizi sakinleştirmeyi öğreten bir zihinsel eğitim uygulamasıdır.

Meditasyonu; düşüncelerinizi, duygularınızı ve hislerinizi yargılamadan kabul edebilmeniz için “şimdiye” tamamen odaklanmayı içeren bir zihinsel durum olarak tanımlanabilen farkındalık uygulamasıyla birleştirir.

Kullanılan teknikler değişebilir, ancak genel olarak, farkındalık meditasyonu derin nefes almayı, beden ve zihin farkındalığını içerir.

Meditasyonu uygulamak, donanım veya hazırlık gerektirmez. Başlamak için ihtiyacınız olan tek şey oturacak rahat bir yer, üç ila beş dakikalık boş zaman ve zihindir.

Farkındalık Meditasyonu Nasıl Yapılır?

Yöntem, kendi başınıza uygulayabileceğiniz kadar kolaydır, ancak özellikle belirli sağlık nedenleriyle meditasyon yapıyorsanız, destek almak isteyebilirsiniz.

Takip edeceğiniz adımlar basitçe şöyle sıralanabilir:

Rahatla

Sessiz ve rahat bir yer bulun. Başınız, boynunuz ve sırtınız düz ama sert olmayacak şekilde bir sandalyeye veya yere oturun.

Dikkatinizin dağılmaması için rahat, bol giysiler giymeniz de faydalıdır.

Nefes Almaya Odaklanın

Nefes alırken vücudunuza giren ve çıkan hava hissine uyum sağlayarak nefesinizi farkında olun.

Hava burun deliklerinize girip burun deliklerinizden çıkarken karnınızın yükselip alçaldığını hissedin. Nefes alırken ve verirken sıcaklık değişimine dikkat edin.

Düşüncelerinizi Fark Edin

Amaç, düşüncelerinizi durdurmak değil, düşüncelere “tanık” olma konusunda daha rahat olabilmektir.

Aklınıza düşünceler geldiğinde, onları görmezden gelmeyin veya bastırmayın. Bunları not edin ve sakin olun.

Düşüncelerinizi geçen bulutlar olarak hayal edin; değiştikçe süzülmelerini izleyin.

Kendinize Bir Mola Verin

Endişe, korku, kaygı veya umut gibi düşüncelere kapıldığınızı fark ederseniz, yargılamadan zihninizin nereye gittiğini gözlemleyin ve sadece nefesinize geri dönün. Bu olursa kendinize karşı sert olmayın; nefesinize geri dönme ve şimdiki zamana yeniden odaklanma uygulaması, farkındalık uygulamasıdır.

Bir Uygulama İndirin

Farkındalık meditasyonunu kendi başınıza uygulamada sorun yaşıyorsanız, ücretsiz meditasyonlar sağlayan ve gün boyunca odaklanmanıza yardımcı olacak çeşitli uygulamaları indirmeyi düşünün.

Özetle; farkındalık meditasyonu uygulamasına başlamak bazen göz korkutucu görünebilir, ancak her gün birkaç dakikanın bile faydalı olabileceğini unutmamak önemlidir.

Sadece birkaç dakika orada olmak önemli faydalar sağlayabilir. Her gün yapmasanız bile, ihtiyaç duyduğunuzda geri dönebileceğiniz bir uygulamadır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce