Farro, buğdaygiller ailesinden bir tahıl türüdür. Eski çağlardan beri Akdeniz bölgesinde yetiştirilmiştir ve günümüzde de İtalya, İspanya, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde yetiştirilmeye devam etmektedir.
Farro, besleyici ve lezzetli bir tahıldır ve protein, lif, B vitaminleri, demir, çinko ve magnezyum gibi birçok faydalı besin maddesi içerir.
Geleneksel olarak çorba, salata ve pilav gibi yemeklerde kullanılır, ancak yeni tariflerde de kullanımı yaygınlaşmaktadır.
Farro unu, farro tahılının öğütülmesiyle elde edilen bir un çeşididir. Bu un, farro tanelerinin kabuğu çıkarıldıktan sonra öğütülmesiyle elde edilir.
Beyaz buğday ununa benzer bir yapıya sahiptir ve glütensiz DEĞİLDİR. Ancak, buğday unundan daha fazla protein, lif ve mineral içerir.
Kek, ekmek, makarna ve bisküvi gibi birçok farklı tarifte kullanılabilir. Ayrıca, sağlıklı bir alternatif olarak da düşünülebilir. Ancak glütensiz bir diyet uygulayanlar için uygun değildir. Çölyak hastalarının da kullanımına kesinlikle uygun değildir.
100 gram kuru farro, yaklaşık olarak şu besin değerlerini içermektedir:
Ayrıca antioksidanlar ve diğer faydalı bitki bileşikleri de içerir. Bu besin değerleri farro’nun besleyici bir tahıl olduğunu gösterir ve sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak tüketilebilir.
Salatalar, çorbalar ve garnitürler için mükemmel çiğneme dokusuna sahip cevizli bir tada sahiptir. Ceviz aromasını arttırmak için, taneleri sıvı içinde pişirmeden önce kuru bir tavada kokulu ve altın rengi olana kadar kızartmak önerilir.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu
Bahçelerin, balkonların ve parkların en göz alıcı bitkilerinden biri olan kadife çiçeği (Tagetes spp.), hem…
Bitkisel tedavilere artan ilgiyle birlikte, geleneksel olarak kullanılan pek çok bitki günümüzde bilimsel araştırmaların da…
Doğal yağlar cilt bakımında altın çağını yaşıyor. Ancak her doğal yağ, her cilt tipi için…
Çinko oksit, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir bileşiktir, özellikle cilt tahrişi, pişikler, sivilceler, yanıklar…
Elma sirkesi, sindirimi destekleyen, kan şekerini düzenleyebilen ve bağışıklık sistemine katkı sağlayabilen doğal bir fermantasyon…
Oyster sos (İstiridye sosu), Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan, koyu renkli ve umami açısından zengin…