Yoga

Fasya Nedir? Nasıl Esnek Tutulur?

Fasya (fascia); her organı, kan damarını, kemiği, sinir lifini ve kası yerinde tutan ve çevreleyen ince bir bağ dokusu kılıfıdır. Doku, iç yapı sağlamaktan daha fazlasını yapar; fasya, onu neredeyse cilt kadar hassas yapan sinirlere sahiptir. Stresli olduğunuzda ise kasılır.

Fasya tek bir doku tabakası gibi görünse de aslında aralarında hiyalüronan adı verilen sıvı bulunan çok sayıda katmandan oluşur. Siz hareket ettikçe esneyecek şekilde tasarlanmıştır. Ancak fasyanın kalınlaşmasına ve yapışkan hale gelmesine neden olan bazı şeyler vardır. Kuruduğunda ve kasların etrafında gerildiğinde, hareketliliği sınırlayabilir ve ağrılı düğümlerin gelişmesine neden olabilir.

Fasya Nasıl Esnek Tutulur?

Fasyanızı sağlıklı tutmanın birçok faydası vardır. Daha kolay hareket eder, daha iyi hareket açıklığına sahip olur ve daha az ağrı yaşarsınız. İşte bu konuda yapabileceğiniz bazı şeyler:

Daha fazla hareket edin: Tutarlı ama çeşitli bir egzersiz rutinine ek olarak, gün boyunca aktif olmak da önemlidir. Masa başı işiniz mi var? Ayağa kalkmak ve hareket etmek için her saat en az iki dakikalık mola verin, bu da fasyanın esnek kalmasına yardımcı olur.

Düzenli olarak gerin: Esneme, sağlık için çok önemlidir. Vücuttaki iltihaplanma ve yapısal problem riskini azaltır.

Duruşa odaklanın: Bir masanın veya telefonun üzerine eğilmek veya bir yaralanmayı telafi etmek için garip bir şekilde yürümek fasyanın gerilmesine neden olabilir. Otururken veya ayakta dururken iyi bir duruş sağlamaya çalışın.

Yoga Fasya’yı Nasıl Etkiler?

Düzenli bir yoga uygulaması tüm vücut üzerinde fasyayı gerecektir. Ek olarak, yoga asanaları dikkatli bir şekilde esneme içerir. Özellikle Iyengar yoga, fasyayı çok bütünsel bir şekilde esnetir. Kaslar ve kemiklerin hizalanması, Iyengar sisteminin önemli bir parçasıdır.

Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!

Sığla Yağı Yabani Kekik İç Pikan Cevizi Günlük Reçinesi Yerel Tohumlar Tahin Susam Ezmesi Günlük Buhuru Enerji Temizliği Gökova Susamı Kantaron Yağı Adaçayı Üzerlik Tohumu

Paylaş

Güncel Makaleler

  • Sağlık

Butea Superba Nedir? Butea Superba Faydaları

Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…

4 hafta önce
  • Sağlık

Huanarpo Macho tozu Nedir? Etkileri

Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…

4 hafta önce
  • Beslenme

Kimyon Neye İyi Gelir?

Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…

1 ay önce
  • Ritüel

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra Yogası Nedir?

Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…

1 ay önce
  • Sağlık

Cyanocobalamin Nedir?

Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…

1 ay önce
  • Sağlık

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir?

Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…

1 ay önce