Ferulic acid (ferulik asit), diğer adıyla hidroksisinnamik asit, tümü cilt yaşlanmasını hızlandıran kirlilik, ultraviyole ışık veya kızılötesi radyasyondan kaynaklanan serbest radikal hasarını nötralize eden güçlü bir antioksidandır.
Yulaf, kahverengi pirinç, yer fıstığı ve portakal gibi bitkilerin hücre duvarında doğal biçimde bulunur. Ancak genellikle elma ile ilişkilendirilir.
Doğal olarak, ferulik asit botanik olarak elde edilir, ancak kalite kontrol, tutarlılık ve tüketici güvenliği için bir laboratuvarda da oluşturulabilir. Çoğunlukla sıvı formdadır ve serum olarak da tasarlanabilir.
Bir antioksidan olan ferulik asitin, varolan hasarı onarmadığı, ancak serbest radikal oluşumuna karşı koruma sağlamak için bir kalkan görevi gördüğü bilinir.
Optimum etkinlik için, ferulik asit ışıktan korumak için koyu renkli veya opak bir şişede paketlenmeli ve serin bir yerde saklanmalıdır.
Ferulik asit serumlarının zamanla orijinal altın turuncu renginden çamurlu bir kahverengiye dönme eğiliminde olduğunu, bunun da serumun oksitlendiğini ve bu nedenle o kadar etkili olmadığını gösterdiğini de göz önünde bulundurulmalıdır.
En iyi sonuçlar için, her sabah temiz, kuru cilde iki ila üç damla ferulik asit serumu veya kremi uygulayın ve ürünü yüzünüze eşit şekilde dağıtmak için parmaklarınızı kullanın. Rutininize nemlendirici ve güneş kremi ile devam edin .
Ferulik asit günde iki kez kullanılabilir. Gece uyurken meydana gelen onarım mekanizmalarına yardımcı olabilir. Ancak bu uygulama her cilt tipi için önerilmez.
Peeling asitleri kullanıyorsanız, ferulic acid ile aynı anda uygulama yapmayın.
Ferulik Asit yaz aylarında ve gündüzleri kullanıma tamamen uygundur. Bileşen, fototoksik değildir ve bu nedenle cildin UV radyasyonuna karşı hassasiyetini arttırır bir etkisi yoktur.
Ayrıca epidermisin soyulmasına neden olmaz.
Bilgilendirici makalelerimizden, güncel ürün ve fiyat listelerimizden, kampanyalarımızdan haberdar olmak için bültenimize abone olabilir ve instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.
Diğer Blog Yazılarımıza Göz Atın!
Butea superba, Güneydoğu Asya’da, özellikle Tayland, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir bitkidir. Fabaceae…
Huanarpo Macho tozu, Peru'nun yerli halkı tarafından yüzyıllardır kullanılan bir bitkisel takviye olup, Jatropha macrantha…
Kimyonun Diğer Adı Nedir? Kimyon, bilimsel adıyla Cuminum cyminum olarak bilinir. Türkçede "kimyon" olarak anılsa…
Tantra Felsefesi Nedir? Tantra felsefesi, kökleri Hindistan’a dayanan kadim bir öğreti olup, beden, zihin ve…
Cyanocobalamin, B12 vitamini olarak bilinen suda çözünen bir vitaminin sentetik bir formudur. B12 vitamini, vücudun…
Bryonopsis Laciniosa (Shivlingi) Nedir? Bryonopsis laciniosa, halk arasında Shivlingi Beej olarak bilinen, özellikle Hindistan'da geleneksel…